Despre noi

Abilitare

Data ultimei actualizări : 19.02.2015 | Tipăreşte pagina

Abilitarea reprezintă certificarea calităţii unei persoane de a conduce lucrări de doctorat.

Atestatul de abilitare este acordat prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, la propunerea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Teza de abilitare relevă capacităţile şi performanţele didactice şi de cercetare. Teza prezintă în mod documentat realizările profesionale obţinute ulterior conferirii titlului de doctor în ştiinţă, care probează originalitatea şi relevanţa contribuţiilor academice, ştiinţifice şi profesionale şi care anticipează o dezvoltare independentă a viitoarei cariere de cercetare şi/sau universitare.

Teza de abilitare se bazează pe rezultatele ştiinţifice publicate/brevetate sau pe realizările profesionale făcute publice anterior depunerii dosarului de abilitare şi ulterior obţinerii titlului de doctor, făcând trimitere la respectivele publicaţii, brevete sau realizări fără a fi obligatorie reproducerea lor. Acestea se prezintă succint în scopul indicării evoluţiei şi dezvoltării carierei academice, ştiinţifice şi profesionale, precum şi a direcţiilor principale şi de dezvoltare viitoare ale acesteia, în contextul global al realizărilor ştiinţifice semnificative şi de actualitate din domeniul de specialitate al autorului tezei de abilitare.

Susţinerea în sesiune publică a tezei de abilitare şi obţinerea atestatului de abilitare se realizează numai în cadrul unei Instituţii Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat (IOSUD)/Instituţii Organizatoare de Doctorat (IOD), în domeniul solicitat de candidat.  

Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea procesului de obţinere a atestatului de abilitare este stabilită de Ordinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice nr. 3.121 din 27 ianuarie 2015 privind organizarea şi desfăşurarea procesului de obţinere a atestatului de abilitare.

Documente utile

Unele documente sunt în format PDF şi pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu îl aveţi îl puteţi descărca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Abilitare 2013

Descarca Programarea candidaților
 
Tip fişier : DOCX | Dimensiune : 13.83 Kb
Descarca Video Abilitare - Conf. Dr. Lucian Petru Jiga - Partea 1
 
Tip fişier : WMV | Dimensiune : 140.65 Mb
Descarca Vizualizare Video Abilitare - Conf. Dr. Lucian Petru Jiga
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 121.44 Kb
Descarca Abilitare Conf. Dr. Anca Maria Cîmpean
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 487.92 Kb
Descarca Abilitare Conf. dr. Lucian Petru Jiga
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 594.55 Kb

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >