Informaţii privind admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara

Data ultimei actualizări : 03.04.2017 | Tipăreşte pagina

Simularea Examenului de Admitere 2017

 

Simularea Examenului de Admitere 2017 (Medicină şi Medicină Dentară):

1) Perioada de înscriere: 27.03.2017 - 30.04.2017

2) Data de desfăşurare: 07.05.2017

3) Locul de desfasurare: Universitatea de Medicina si Farmacie ”Victor Babes” din Timisoara (cele 3 amfiteatre de la Medicina 2 si 3 sau 4 amfiteatre de la Medicina 1)

4) Ora: 09:00 - 11:00 pentru sustinerea examenului propriu-zis, după care se va intra la corectarea lucrarilor, in prezenta candidatilor, pana se va termina corectura

5) Datele de contact pentru eventuale întrebari:

 • SSMT – GROZAVESCU: Alexandru Marian (0744140587)
 • TDSA - Dragos Alexandru (0721284431)

6) Înscrierile se pot face pe urmatorul link de Google Forms Simulare Admitere Timisoara 2017

7) Dupa terminarea perioadei de înscriere va exista o perioada in care fiecare candidat inscris va primi un email de confirmare si un numar de participare (pe email, numar de participare care va conta pentru aranjarea in sala)

8) In cel mai scurt timp posibil, dupa terminarea perioadei de inscrieri, va fi afisata si repartitia lor pe amfiteatre si toti vor sti unde trebuie să se prezinte

9) Dupa ce se vor corecta toate lucrarile, se vor centraliza punctajele si in functie de optiunile trecute (medicina sau medicina dentara), si in functie de cifra de scolarizare se va face un clasament si se vor afisa clasamentele astfel:

 • Admisi Medicina Buget
 • Admisi Medicina Taxa
 • Respinisi Medicina
 • Admisi Medicina Dentara Buget
 • Admisi Medicina Dentara Taxa
 • Respinsi Medicina Dentara

10) Toate informaţiile privind Simularea Examenului de Admitere se vor posta pe paginile de Facebook ale SSMT si TDSA.

Simularea Examenului de Admitere 2017 (Farmacie):

 • Perioada de înscriere a candidaţilor: 27 MARTIE - 20 APRILIE
 • Data, locul şi ora de desfăşurare a examenului de simulare pentru concursul de admitere – iulie 2017: 5 MAI 2017, Facultatea de Farmacie, ORA: 10:00 - 13:00
 • Datele de contact pentru eventuale întrebări şi informaţii din partea candidaţilor (pagina web, adresa e-mail, nr. de tel etc.): Coordonator, Paula Chiriac - 0765016431, adresa de e-mail: inscrieri.simulare@gmail.com, FORMULARUL DE ÎNSCRIERE se regăseşte pe pagina noastră de facebook alături de alte informaţii: Liga Studenţilor Farmacişti din Timişoara - LSFT, https://www.facebook.com/lsftimisoara 
 • Alte informaţii relevante pentru candidaţi: Nu este permisă utilizarea calculatorului. Rezultatele se vor afla în aceeaşi zi. Lucrarea este corectată cu candidatul de faţă. Rezultatele sunt confidenţiale, clasamentul publicat va conţine numai notele, fără numele candidaţilor. Candidaţii vor vedea unde se poziţionează în clasament fără ca rezultatul lor să fie public.

 

CULEGERILE DE TESTE PENTRU ADMITERE 2017

 • Începând cu data de 01.03.2017, Culegerea - Chimie organică. Teste şi probleme cu răspunsuri la alegere pentru concursul de admitere la Facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie – 2017 se poate achiziţiona de la sediul central al universităţii – Punct de vânzare la demisolul clădirii centrale.
 • Începând cu data de 15.03.2017, Culegerea - Teste de Biologie vegetală pentru admiterea 2017, Editura Victor Babeş Timişoara, Autori: Diana Antal, Ionuţ Palici, Florina Ardelean se poate achiziţiona de la sediul central al universităţii – Punct de vânzare la demisolul clădirii centrale.
 • Începând cu data de 27.03.2017, Culegerea - Teste de Biologie pentru Admiterea 2017, Editura Victor Babeş Timişoara, Autori: Horia Prundeanu, Adelina Jianu, Monica Vaida, Puşa Gaje, Lavinia Noveanu, Loredana Stana, Carmen Tatu, Coordonator: prof. univ. dr. Petru Matusz, se poate achiziţiona de la sediul central al universităţii – Punct de vânzare la demisolul clădirii centrale, respectiv Biblioteca universităţii , etaj 1. Pretul culegerii este de 45 lei.

 

ADMITERE SESIUNEA IULIE 2017

I.1.    În baza autonomiei universitare şi cu asumarea răspunderii publice, Universitatea de Medicină şi Farmacie ,,Victor Babeş” din Timişoara organizează concurs de admitere pentru fiecare program de studiu/specializare, în vederea testării cunoştinţelor şi a capacităţilor cognitive.

I.2.    Concursul pentru admiterea la toate programele de studii universitare de licenţă se organizează în luna iulie 2017. În cazul în care rămân locuri neocupate, se organizează o a doua sesiune de admitere, în luna septembrie, înainte de începutul anului universitar.

I.3.    Concursul pentru admiterea la programele de studii cu predare în limbi străine se organizează de către Departamentul Relaţii Internaţionale din cadrul universităţii, într-o sesiune separată.

I.4.    Perioadele sesiunilor de admitere, formele şi probele de concurs, cifrele de şcolarizare şi taxele se stabilesc prin Regulamentul de admitere, aprobat de Senatul universitar, şi se vor face publice conform prevederilor legale în vigoare, prin afişare la sediul instituţiei de învăţământ superior şi prin publicare pe pagina web proprie.

I.5.    Pentru ciclul de studii universitare de licenţă, admiterea se organizează la programele de studii acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, astfel:

Nr. crt.  Facultatea  Programul de studii Acreditare (A) / Autorizare de funcţi. provizorie (AP)  Duratastudiilor Nr.creditetransferabile
 1      Facultatea de Medicină Medicină A 6 ani 360
Medicină (în limba engleză) A 6 ani 360 
Medicină (în limba franceză) AP 6 ani 360 
Asistenţă medicală generală A 4 ani 240 
Asistenţă medicală generală (la Lugoj) AP 4 ani 240 
*Asistenţă medicală generală (la Deva)   4 ani 240 
Balneofiziokinetoterapie şi recuperare A 3 ani 180 
Nutriţie şi dietetică A 3 ani 180 
2 Facultatea de Medicină dentară Medicină dentară A 6 ani 360
Medicină dentară (în limba engleză) A 6 ani 360 
Tehnică dentară A 3 ani 180 
3 Facultatea de Farmacie Farmacie A 5 ani 300
Farmacie (în limba franceză) A 5 ani 300 
Asistenţă de farmacie (la Lugoj) Ap 3 ani 180  

* Organizarea admiterii la programul de studii universitare de licenţă Asistenţă medicală generală (la Deva) este condiţionată de obţinerea raportului ARACIS, respectiv de includerea acestui program de studii universitare de licenţă în Hotărârea de Guvern privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare şi a structurii instituţiilor de învăţământ superior pentru anul universitar 2017-2018.

Documente utile

Unele documente sunt în format PDF şi pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu îl aveţi îl puteţi descărca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca Bibliografia
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 334.3 Kb
Descarca Condiţiile şi documentele necesare pentru înscriere
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 216.47 Kb
Descarca Taxe de înscriere
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 315.33 Kb
Descarca Taxe de şcolarizare
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 364.9 Kb
Descarca Facilităţile sau condiţiile speciale
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 182.79 Kb
Descarca Perioadele sesiunilor de admitere
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 384.34 Kb

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >