Atribuţii şi activităţi

Data ultimei actualizări : 31.01.2013 | Tipăreşte pagina

1. Participa la activitatea didactica, cultural-educativa, de cercetare stiintifica si de perfectionare, asigurand informarea documentara a utilizatorilor.

2. Intretine si dezvolta relatii cu biblioteci de profil din tara si strainatate, in scopul intensificarii circulatiei informatiilor si documentelor.

3. In acord cu metodologia de perfectionare a personalului din biblioteci, asigura calificarea, perfectionarea si reciclarea personalului, prin organizare de cursuri de biblioteconemie si informare documentara, prin participarea personalului de specialitate la cursurile organizate de minister sau alte institutii, precum si la stagii de pregatire sau perfectionare.
Pentru indeplinirea atributiilor, biblioteca desfasoara urmatoarele activitati:

a. Achizitioneaza publicatii si alte documente din tara si strainatate, colectioneaza lucrarile cadrelor didactice precum si tezele de doctorat sustinute in cadrul universitatii.
b. Realizeaza schimbul de publicatii si alte documente cu parteneri din tara si
strainatate.
c. Organizeaza prelucrarea, pastrarea si folosirea tuturor categoriilor de documente din colectiile proprii.
d. Verifica si elimina periodic documentele perimate din punct de vedere fizic sau stiintific, conform prevederilor legale in vigoare.
e. Asigura conditiile necesare pentru consultarea documentelor de catre toate categoriile de utilizatori, in salile de lectura si prin imprumut la domiciliu.
f. Asigura informarea utilizatorilor prin organizarea de baze de date, elaborate de instrumente de informare in functie de cerintele procesului instructiv-educativ si de cercetare.
g. Colaboreaza la lucrari bibliografice si de informare documentara editate pe plan national.
h. Intreprinde actiuni privind informatizarea activitatilor din biblioteca.

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >