Cooperări bilaterale

Data ultimei actualizări : 19.12.2017 | Tipăreşte pagina

OFERTA DE BURSE ÎN BAZA ACORDURILOR DE COLABORARE BILATERALE ALE ROMÂNIEI PENTRU ANUL UNIVERSITAR 2018-2019 se regăseşte în categoria documente utile a acestei pagini!

 

Colaborarea bilaterala este cea mai rapida si eficienta „ poarta de acces” pentru cooperarea la nivel regional, european si international. Reprezinta o oportunitate ce poate fi valorificata pe termen scurt si mediu datorita crearii si consolidarii parteneriatelor atat de necesare cooperarii la nivel regional, european si international pentru programele de cercetare stiintifica si tehnologica cu resurse financiare considerabile.

PROGRAME HU-RO

Scopul strategic general al Programului de Cooperare este apropierea persoanelor, comunitatilor şi agentilor economici din zona de frontiera pentru a facilita dezvoltarea comuna a zonei de cooperare, bazandu-se pe avantajele cheie specifice regiunii de granita.

Programul asigura o gama variata de oportunitati potentialilor beneficiari, prin intermediul a doua axe prioritare si a mai multor domenii de interventie. Proiectele demarate in cadrul diferitelor axe prioritare vor ajuta la atingerea scopului general al programului.

Informatii suplimentare: http://huro-cbc.eu/ro/

SANCO TEMPUS

Tempus IV (2007-2013) este Programul Uniunii Europene prin care se doreste sprijinirea modernizarii sistemelor educationale superioare din tarile partenere UE din Europa de Est, Asia Centrala, Balcanii de Vest si Regiunea mediteraneana, realizata in principal prin proiecte de colaborare interuniveristara. De asemenea, scopul programului este de a integra sistemele de invatamant superior din tarile partenere UE in strategiile de dezvoltare UE stabilite prin Agenda de la Lisabona si Procesul de la Bologna.

La program pot aplica:

 • Institutii de invatamant superior care doresc sa implementeze proiecte comune sau masuri structurale prin formarea unui consortiu intre institutii de invatamant superior din statele UE si institutii de invatamant superior din tari partenere.
 • Orice alta organizatie care va contribui la atingerea obiectivelor programului (Proiectele comune si Masurile Structurale):
 • Asociatii sau retele de universitati
 • Organizatii nonguvernamentale
 • Parteneri sociali sau organizatiile lor de pregatire
 • Camere de comert, asociatii muncitorestisau profesionisti privati
 • Intreprinderi private sau publice
 • Institutii de cercetare

Proiectele comune si Masurile Structurale sunt lansate prin call-uri lansate anual.
Masurile Complementare sunt lansate prin oferta directa si contracte cadru.
Informatii suplimentare, lista tarilor partenere eligibile si detalii despre ultimele call-uri la: http://eacea.ec.europa.eu/tempus/index_en.php

NATO

Prin intermediul programului Science for Peace and Security (SPS), NATO ofera sprijin pentru activitati de colaborare si cercetare stiintifica in domenii prioritare. Scopul programului este sa contribuie la securitatea, stabilitatea si solidaritatea natiunilor. Prioritatile programului sunt apararea contra terorismului si colaborarea stiintifica in vederea altor posibile amenintari la securitatea persoanei. Programul se adreseaza atat tarilor membre NATO, tarilor partenere NATO si tarilor din grupul de dialog Mediteranean.

Prioritati:
- apararea contra terorismului şi colaborarea ştiinţifica in vederea altor posibile ameninţari la securitatea persoanei
- ajutor pentru dezvoltarea reteleor de comunicatii computerizate pentru tarile partenere

Cine poate aplica: Pot aplica orice persoana care este expert in domeniul in care aplica. Pentru a fi valida o aplicatie trebuie facuta de un persoana rezidenta intr-o tara membra NATO impreuna cu o persoana rezidenta intr-o tara partenera sau din grupul de dialog Mediteranean.

Programul SPS are doua axe prioritare:

Colaborari in domenii prioritare

 • Granturi pentru organizarea de workshop in cercetari avansate
 • Institute de studii avansate
 • Cursuri de pregatire avansate
 • Sprijinirea colaborarii intre cercetatori
 • Granturi Ştiinţa pentru pace
 • Granturi de reintegrare a tinerilor cercetatori

Ajutor pentru tarile partenere in domeniul comunicarii electronice

 • Workshops pentru comunicatii avansate
 • Granturi pentru infrastructura de comunicare

Informatii suplimentare: http://www.nato.int/cps/en/natolive/78209.htm

Documente utile

Unele documente sunt în format PDF şi pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu îl aveţi îl puteţi descărca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >