Departamentul de Relaţii Internaţionale din cadrul UMF „Victor Babeş” din Timişoara

Data ultimei actualizări : 29.06.2016 | Tipăreşte pagina

MISIUNEA SI OBIECTIVELE DEPARTAMENTULUI DE RELATII  INTERNATIONALE

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara este o universitate care imbină o tradiţie strălucită cu o dezvoltare dinamică şi vizionară. In acest context, integrarea şi vizibilitatea instituţiei noastre pe plan internaţional este una dintre priorităţile strategice ale actualei conduceri. Desigur, integrarea in peisajul universităţilor medicale europene reprezintă unul din obicetivele majore, având in vedere integrarea României in Uniunea Europeana.

In atenţia noastră se află şi relaţiile cu universităţi de pe alte continente.
Departamentul de Relaţii Internaţionale al UMFVBT contribuie la punerea in practică a armoniăarii invăţământului superior prin programele de mobilităţi şi de schimburi şi prin validarea cunoştinţelor dobândite, cu ajutorul ECTS.

DRI are misiunea de a facilita şi coordona schimburile internaţionale în domeniul invăţământului şi cercetării, de a face cunoscută universitatea noastră pe plan internaţional, de a contribui la creşterea calităţii invăţământului medical, prin internaţionalizare.               

Obiectivul prioritar al Departamentului de Relaţii Internaţionale din cadrul UMF „Victor Babeş” din Timişoara constă în atragerea unui număr cât mai mare de cetăţeni străini care doresc să urmeze studii universitare de licenţă sau de specializare în cadrul universităţii noastre. Acest obiectiv nu poate fi realizat fără informarea, sprijinirea şi ghidarea permanentă a potenţialilor candidaţi. Pe lângă cetăţenii străini care îşi manifestă dorinţa de a studia in instituţia noastră, Departamentul de Relaţii Internaţionale se ocupă şi de verificarea actelor de studii ale cetăţenilor români care şi-au obţinut diploma de bacalaureat în străinătate, precum şi ale cetăţenilor etnici români cu domiciliul în străinătate.

În cadrul departamentului, cetăţenii străini primesc toate informaţiile necesare înscrierii lor în cadrul universităţii, precum şi sprijin logistic. Aceste informaţii  sunt oferite prin următoarele mijloace:

 1. Postarea, pe site-ul universităţii, în limbile română, engleză şi franceză, a informaţiilor complete privind procedura de pre-înscriere şi înscriere la studii;
 2. Postarea, pe site-ul universităţii, în limbile română, engleză şi franceză, a tuturor formularelor necesare pentru procedura de pre-înscriere;
 3. Postarea, pe site-ul universităţii, în limbile română, engleză şi franceză, a grilelor pentru examenul de admitere, pentru cetăţenii comunitari;
 4. Oferirea de informaţii şi consiliere prin telefon sau e-mail;
 5. Menţinerea contactului permanent prin e-mail cu candidaţii care şi-au depus dosarele de pre-înscriere;
 6. Trimiterea prin e-mail ale scrisorilor de acceptare la studii, in formă scanată, pentru ca cetăţenii extracomunitari să poată depune actele în vederea obţinerii vizei de studii;
 7. Îndrumarea către diversele birouri  şi departamente ale universităţii în vederea finalizării înscrierii, consilierea privind aspecte administrative, precum şi informarea în privinţa structurii academice a anului universitar, al orarului, taxelor de studii, permiselor de şedere, acordării de burse, etc.
 8. Informarea cu privire la drepturile şi obligaţiile studenţilor străini înscrişi în cadrul UMF „Victor Babeş” din Timişoara, pe care o considerăm o sarcină absolut necesară a departamentului şi una extrem de importantă pentru student.
 9. Oferirea de asistenţă în diferitele situaţii problematice cu care se pot confrunta studenţii străini în cadrul universităţii la un moment dat.
 10. Direcţionarea către candidaţi şi studenţi a informaţiilor primite de la ambadase, ministere şi alte instituţii naţionale şi internaţionale care îi vizează direct pe studenţii străini.
 11. Recent am înfiinţat Biroul Social şi de Consiliere pentru Studenţii Străini, care îşi propune să vină în întâmpinarea diferitelor probleme cu care se confruntă studenţii străini înainte de înscriere şi la sosirea în ţară.

Prin rolul, activităţile, obiectivele şi misiunea sa, Departamentul de Relaţii Internaţionale doreşte, în esenţă, să reprezinte un ajutor real, permanent atât studenţilor străini, cât şi absolvenţilor înscrişi în programele de rezidenţiat sau specializare.

Documente utile

Unele documente sunt în format PDF şi pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu îl aveţi îl puteţi descărca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca Prezentarea UMFVBT
 
Tip fişier : PPT | Dimensiune : 4.34 Mb

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >