Studenţi

Al 4-lea Simpozion Naţional de Endocrinologie Pediatrică cu participare Internaţională

Data ultimei actualizări : 20.05.2013 | Tipăreşte pagina

Dragi prieteni şi colegi,În numele Comitetului de Organizare şi al Comitetului Ştiintific îmi revine deosebita plăcere de a vă invita la cel de Al 4-lea Simpozion Naţional de Endocrinologie Pediatrică cu participare internaţională „EndoPed”.Al doilea oraş important al României, Timişoara este în acelaşi timp, oraşul parcurilor. În centrul oraşului puteţi găsi trei dintre cele mai frumoase parcuri din România: Parcul Botanic, Parcul Rozelor şi Parcul Central. Este unul din motivele pentru care, turiştii străini consideră Timişoara un oraş romantic şi fascinant în acelaşi timp.

Istoria Timişoarei este una îndelungată. Primele urme ale prezenţei omului pe teritoriul de astăzi al Timişoarei datează din neolitic, cu mai bine de 6.000 de ani în urmă. Prima atestare documentară a localităţii Timişoara este destul de controversată, aceasta fiind plasată de specialişti fie în 1212, fie în 1266.

După anul 1716, odată cu cucerirea de către Imperiul Habsburgic, începe dezvoltarea oraşului drept capitală a Banatului, care cunoaşte în anii următori o perioadă de înflorire fără precedent, ajungând să primească numele de „Mica Vienă”.

În decursul timpului Timişoara a dobândit numeroase priorităţi între care cea mai importantă este fără îndoială data de 20 decembrie 1989. Deschiderea spre lumea civilizată pe care ne-au oferit-o ultimii 20 de ani a permis stabilirea de numeroase contacte cu specialişti din diverse domenii ale medicinei.

După cum probabil cunoaşteţi Societatea Europeană de Endocrinologie Pediatrică (ESPE) a fost desemnată, în mod oficial, de către Comisia Europeană ca organ responsabil pentru organizarea şi monitorizarea formării în endocrinologia pediatrică.

În momentul de faţă în ţara noastră Endocrinologia pediatrică este o specialitate aflată în stadii incipiente care necesită pentru organizarea ei eforturi deosebite din partea tuturor celor implicaţi în rezolvarea patologiei endocrine a pacienţilor din grupa de vârsta pediatrică, fie endocrinologi, fie pediatrii. În acest sens se înscrie şi ENDOPED simpozion aflat la a 4-a ediţie.

Ca şi în anii precedenţi participanţii la ENDOPED vor avea posibilitatea să împărtăşească noi achiziţii ştiinţifice în endocrinologia pediatrică şi, în plus, se vor bucura de atmosfera oraşului istoric.

Prezenţa lectorilor de peste hotare precum şi a dumneavoastra ne onorează şi garantează succesul simpozionului nostru.

Vă aşteptăm cu drag.
Preşedinte Comitet de Organizare
Conf. Univ. Dr. Iulian Velea

Documente utile

Unele documente sunt în format PDF şi pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu îl aveţi îl puteţi descărca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca Detalii Simpozion
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 2.14 Mb
Descarca Formular de înscriere
 
Tip fişier : DOC | Dimensiune : 48 Kb
Descarca Lectori Externi
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 322.85 Kb

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >