Primul Simpozion de Pneumologie Pediatrică

Data ultimei actualizări : 18.10.2018 | Tipăreşte pagina

Asociaţia Naţională Romană de Mucoviscidoză (Fibroza Chistică), impreună cu Universitatea de Medicină si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara, Departamentul Pediatrie, organizează in 11-13 Octombrie 2018, primul Simpozion de Pneumologie Pediatrică (http://armv.ro/simpozion-pneumologie-pediatrica).

Ideea simpozionului a pornit din necesitatea dezvoltării unui suport educaţional in pneumologie pediatrică, o disciplină relativ nouă dar foarte importantă. Patologia pediatrică include un procent semnificativ de maladii respiratorii, care sunt cele mai frecvente boli ale copilăriei, de aceea importanţa lor este majoră. Tematica simpozionului este structurată pe patologii frecvente - astmul la copil mic, wheezing-ul recurent, tusea cronică, alergiile copilului, infecţii respiratorii, dar vizează şi teme noi ca ecografia pulmonară în pediatrie, ventilaţia noninvazivă.

La simpozion vor participa 250 de medici si studenti, lectorii fiind specialisti timisoreni dar si din UK si Irlanda in Pneumologie si Pneumologie Pediatrică.

Va asteptam cu drag,

Presedinte ARMV-Prof. Dr. Liviu Pop

Presedinte Simpozion-S.L. Dr. Ioana Ciucă

Departamentul XI Pediatrie, UMFT

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >