Departamentul 1

Data ultimei actualizări : 16.09.2016 | Tipăreşte pagina

Contactează-ne

Adresa : P-ta Eftimie Murgu Nr. 2, 300041, Timisoara
Telefon : 0256/204250, int 1482
E-mail : simu.georgeta@umft.ro

 

Departamentul I  al  Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara a fost înfiinţat în anul 2011, conform legislaţiei în vigoare, fiind continuatorul Catedrei I Farmacie (Discipline Fundamentale), constituită odată cu Facultatea de Farmacie.

 

Iniţial, în componenţa Departamentului I se regăseau disciplinele: Botanică Farmaceutică, Chimie Generală şi Anorganică, Chimie Analitică, Matematică şi Biostatistică, Chimie Organică, Anatomie, Fiziologie şi Fiziopatologie şi Chimie Fizică. În anul universitar 2014-2015, în componenţa Departamentului a fost inclusă disciplina de Fizică Farmaceutică. Începând cu anul universitar 2015-2016, odată cu reorganizarea Departamentelor Facultăţii, Departamentul I cuprinde următoarele 10 discipline:

  • Botanică Farmaceutică
  • Chimie Generală şi Anorganică
  • Chimie Analitică
  • Fizică Farmaceutică
  • Chimie Organică
  • Anatomie, Fiziologie şi Fiziopatologie
  • Chimie Fizică
  • Analiza Medicamentului, Chimia Mediului şi Alimentului
  • Dermatofarmacie şi Cosmetologie
  • Management, Marketing şi Legislaţie farmaceutică

Resursa umană a Departamentului I este reprezentată de 24 cadre didactice şi 2 laboranţi.

Disciplinele din cadrul departamentului sunt cuprinse în planul de învăţământ al celor 5 ani de învăţământ pentru Facultatea de Farmacie (predare în limba română şi în limba franceză), cât şi pentru învăţământul de scurtă durată: Asistenţă de Farmacie.

Prin activitatea desfăşurată de colectivul de cadre didactice competente şi prin baza materială adecvată,  Departamentul I al Facultăţii de Farmacie îşi asumă rolul de a furniza studenţilor toate informaţiile din domeniul ştiinţelor fundamentale precum şi a celor farmaceutice de specialitate, necesare pentru o pregătire complexă a tânărului farmacist.

Departamentul I contribuie la educaţia farmaceutică continuă, respectiv la pregătirea postuniversitară a farmaciştilor, printr-o bogată ofertă de cursuri postuniversitare, precum şi a programului de studii masterale: " Formularea şi evaluarea produsului dermatocosmetic".

În paralel cu activitatea didactică, membrii Departamentul I desfăşoară activităţi de cercetare ştiinţifică, atât prin colaborare interdisciplinară, cât şi în colaborare cu membrii disciplinelor din Departamentul II, respectiv cu alte departamente din cadrul Universităţii. Această activitate este concretizată prin câştigarea de numeroase granturi de cercetare şi este materializată prin publicarea de lucrări în reviste ştiinţifice de referinţă, precum şi de comunicarea rezultatelor la numeroase congrese şi conferinţe naţionale şi internaţionale.

Director departament

Prof. univ. dr. farm.
Diana Simona ANTAL


Telefon : 0256/494604
Email : diana.antal@umft.ro
Vezi curriculum vitae
 

Consiliul departamentului

Conf. univ. dr.
ADRIANA VIOLETA LEDEŢI ( FULIAȘ)


Telefon : +40256494604
Email : afulias@umft.ro
Vezi curriculum vitae
Ș.L. univ. dr.
VICENTIU VLAIA


Telefon : 0256204250 int.1482
Email : vlaiav@umft.ro
Vezi curriculum vitae
 
Prof. univ. dr. farm.
Diana Simona ANTAL


Telefon : 0256/494604
Email : diana.antal@umft.ro
Vezi curriculum vitae
Şef lucrări Dr.
Săvoiu Balint Germaine


Telefon : 0256204250 int.1482
Email : savoiugema@umft.com
Vezi curriculum vitae
 
Ș.L. dr.
Mihaiela ANDONI


Telefon : 0256/494604
Email : andoni.mihaiela@umft.ro
Vezi curriculum vitae
 

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >