Departamentul 1

Data ultimei actualizări : 21.01.2019 | Tipăreşte pagina

Contactează-ne

Adresa : P-ta Eftimie Murgu Nr. 2, 300041, Timisoara
Telefon : 0256 494604
E-mail : diana.antal@umft.ro

 

Departamentul I  al  Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara a fost înfiinţat în anul 2011, conform legislaţiei în vigoare, fiind continuatorul Catedrei I Farmacie (Discipline Fundamentale), constituită odată cu Facultatea de Farmacie.

Iniţial, în componenţa Departamentului I se regăseau disciplinele: Botanică Farmaceutică, Chimie Generală şi Anorganică, Chimie Analitică, Matematică şi Biostatistică, Chimie Organică, Anatomie, Fiziologie şi Fiziopatologie şi Chimie Fizică. În anul universitar 2014-2015, în componenţa Departamentului a fost inclusă disciplina de Fizică Farmaceutică. Începând cu anul universitar 2017-2018, Departamentul I cuprinde următoarele 9 discipline:

  • Botanică Farmaceutică
  • Chimie Generală şi Anorganică
  • Chimie Analitică
  • Fizică Farmaceutică şi Biofizică
  • Chimie Organică
  • Chimie Fizică
  • Anatomie, Fiziologie şi Fiziopatologie
  • Analiza medicamentului, Chimia mediului şi alimentului, Legislaţie, Management şi Marketing farmaceutic
  • Dermatofarmacie şi Cosmetologie

Resursa umană a Departamentului I este reprezentată de 25 cadre didactice şi un laborant.

Disciplinele din cadrul departamentului sunt cuprinse în planul de învăţământ al celor 5 ani de învăţământ pentru Facultatea de Farmacie (predare în limba română şi în limba franceză), cât şi pentru învăţământul de scurtă durată: Asistenţă de Farmacie-Lugoj.

Prin activitatea desfăşurată de colectivul de cadre didactice competente şi prin baza materială adecvată, Departamentul I al Facultăţii de Farmacie îşi asumă rolul de a furniza studenţilor toate informaţiile din domeniul ştiinţelor fundamentale precum şi a celor farmaceutice de specialitate, necesare pentru o pregătire complexă a tânărului farmacist.

Departamentul I contribuie la educaţia farmaceutică continuă, respectiv la pregătirea postuniversitară a farmaciştilor, printr-o bogată ofertă de cursuri postuniversitare, precum şi a programelor de studii masterale: "Formularea şi evaluarea produsului dermatocosmetic", respectiv "Medicamente de tip OTC, suplimente alimentare, cosmetice", respectiv doctorale.

În paralel cu activitatea didactică, membrii Departamentul I desfăşoară activităţi de cercetare ştiinţifică, atât prin colaborare interdisciplinară, cât şi în colaborare cu membrii disciplinelor din Departamentul II, respectiv cu alte departamente din cadrul Universităţii. Această activitate este concretizată prin câştigarea de numeroase granturi de cercetare şi este materializată prin publicarea de lucrări în reviste ştiinţifice de referinţă, precum şi de comunicarea rezultatelor la numeroase congrese şi conferinţe naţionale şi internaţionale.

Director departament

Prof. univ. dr. farm.
Diana Simona ANTAL


Telefon : 0256/494604
Email : diana.antal@umft.ro
Vezi curriculum vitae
 

Consiliul departamentului

Prof. univ. dr.
ADRIANA-VIOLETA LEDEŢI


Telefon : 0256 494604
Email : afulias@umft.ro
Vezi curriculum vitae
Conf. univ. dr.
VICENTIU VLAIA


Telefon : 0256494604
Email : vlaiav@umft.ro
Vezi curriculum vitae
 
Prof. univ. dr. farm.
Diana Simona ANTAL


Telefon : 0256/494604
Email : diana.antal@umft.ro
Vezi curriculum vitae
Conf. univ. dr.
Săvoiu-Balint Germaine


Telefon : 0746168877
Email : savoiugema@umft.ro
Vezi curriculum vitae
 
Conf. Univ. dr.
Mihaiela ANDONI


Email : andoni.mihaiela@umft.ro
Vezi curriculum vitae
 

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >