Disciplina de Dermatofarmacie. Cosmetologie

Data ultimei actualizări : 16.09.2016 | Tipăreşte pagina

Contactează-ne

Adresa : P-ta Eftimie Murgu Nr. 2, 300041, Timisoara
Telefon : 0726503.896
E-mail : ancadrag65@yahoo.com

 

Disciplina Dermatofarmacie Cosmetologie a luat fiinţă odată cu începuturile Facultăţii de Farmacie din Timişoara, având drept misiune pregătirea viitorilor farmacişti şi a viitorilor asistenţi de farmacie în domeniul vast al produselor farmaceutice dermatocosmetice. Este o disciplină de studiu obligatorie, de specialitate.

Activitatea didactică constă din susţindere de cursuri şi lucrări practice, în care noţiunile pornesc gradual de la histofiziologia organului cutanat, biochimia pielii, leziunile cutanate elementare, cele mai comune  patologii ale pielii, ajungând în final la stabilirea sfatului farmaceutic adecvat şi competent pentru fiecare în parte. Lucrările practice au menirea să transmită studenţilor abilităţi privind prepararea unor forme farmaceutice de uz cutanat, dar şi competenţe de raţionament în consilierea specifică pentru unele dermatoze. Actualul suport de curs este reprezentat de volumul: Anca Dragomirescu - Actuaţi în Dermatofarmacie şi cosmetologie, apărut în Editura Victor Babeş 2012, iar cel mai recent suport de lucrări practice este cartea: Anca O. Dragomirescu, Felicia C. Andrei  - Consilierea Farmaceutică în probleme de dermatofarmacie şi cosmetologie.

Licenţiaţii în Farmacie îşi pot continua studiile din acest domeniu cu un masterat de 1 an (2 semestre), organizat de disciplina noastră : Formularea şi evaluarea produsului dermatocosmetic, pentru care este pusă la dispoziţia masteranzilor titluri noi, între care volumul: Îmbătrînirea cutanată (autor Anca Dragomirescu), editura Brumar 2014.

Şef de disciplină

Prof. univ. dr.
Anca DRAGOMIRESCU


Telefon : 0726503896
Email : ancadrag65@yahoo.com
Vezi curriculum vitae
 

Membri

Prof. univ. dr.
Anca DRAGOMIRESCU


Telefon : 0726503896
Email : ancadrag65@yahoo.com
Vezi curriculum vitae
Asist. univ. dr.
Andrei Felicia


Telefon : 0726386390
Email : andreifelicia@yahoo.com

 

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >