Disciplina de Industria Medicamentului şi Biotehnologii Farmaceutice

Data ultimei actualizări : 19.09.2016 | Tipăreşte pagina

Contactează-ne

Adresa : P-ta Eftimie Murgu Nr. 2, 300041, Timisoara
Telefon :+40722503157
E-mail : dan.dragos@umft.ro

 

Disciplina de Industria Medicamentului şi Biotehnologii Farmaceutice a fost înfiinţată odată cu prima serie de studenţi ai anului 5 din Facultatea de Farmacie, adică, în anul 1995. În primii patru ani disciplina a fost girată de către Prof. dr. ing. Constantin Dăescu, de la Facultatea de Chimie Industrială, în calitate de profesor asociat. Din anul 1999, titularul cursului este Conf. dr. ing. Dan Aurel Dragoş, deocamdată unic membru al disciplinei.

Materia se întinde pe parcursul semestrului I, anul V, având un număr de 3 ore de curs şi 3 ore de lucrări practice (stagiu) săptămânal şi un număr de 5 credite.

Scopul disciplinei este de a familiariza studenţii cu aspectele tehnice ale industriei farmaceutice şi de a-i pregăti pentru o eventuală activitate în acest sector.

Obiectivul disciplinei de Industria Medicamentului si Biotehnologii Farmaceutice este acela de a contribui la lărgirea profilului profesional al farmacistului, oferindu-i o serie de cunoştinţe legate de producţia industrială de medicamente.

Temele de cercetare ale disciplinei se referă în special la produsele apicole şi uleiuri esenţiale. Disciplina este implicată într-un proiect de cercetare în cadrul programului ”Parteneriate”, privind Recuperarea avansata a produselor utile din deseurile de catalizatori uzati.

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >