Disciplina de Ocluzologie

Data ultimei actualizări : 12.12.2013 | Tipăreşte pagina

Contactează-ne

Adresa : Bv. Revoluţiei din 1989 nr. 9
Telefon : +40741182478
E-mail : marca_cori@yahoo.com

 

Disciplina de Ocluzologie a Facultăţii de Medicină Dentară Timişoara este o disciplină relativ nouă, înfiinţată oficial în toamna anului 2005, cu ajutorul neprecupeţit al domnului Prof. Univ. Dr. Dorin Bratu.

UMF Timişoara a fost una dintre primele instituţii de învăţământ superior din ţară care a introdus această disciplină. Scopul colectivului disciplinei noastre este acela de a transmite studenţilor informaţii teoretice şi practice clare privind Ocluzologia, care constituie nodul gordian al medicinei dentare. Contactele ocluzale pot influenţa în mod favorabil sau dimpotrivă, nefavorabil, funcţionalitatea tuturor celorlalte componente ale sistemului stomatognat (parodonţiu, muşchi masticatori, articulaţii temporomandibulare etc).

Activitatea noastră didactică se împleteşte armonios cu cea de cercetare, realizată în colaborare cu alte discipline precum protetică dentară, materiale dentare, histologie etc. Rezultatele echipei noastre de cercetare interdisciplinară s-au concretizat în câştigarea prin concurs a unor granturi, care au permis creşterea vizibilităţii colectivului nostru pe plan naţional şi internaţional şi dotarea la un nivel decent a disciplinei de Ocluzologie.

Şef de disciplină

Conf. univ. dr.
MĂRCĂUȚEANU CORINA


Telefon : +40741182478
Email : marca_cori@yahoo.com
Vezi curriculum vitae
 

Membri

Conf. univ. dr.
MĂRCĂUȚEANU CORINA


Telefon : +40741182478
Email : marca_cori@yahoo.com
Vezi curriculum vitae
Asist. Univ. Dr.
STOICA (DEMJAN) ENIKO TUNDE


Email : enikodemjan@yahoo.com
Vezi curriculum vitae
 
Asist. Univ. Dr.
MITROI FELICIA
 

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >