Disciplina de Patologie Orală

Data ultimei actualizări : 19.12.2013 | Tipăreşte pagina

Contactează-ne

Adresa : Bulevardul Revoluţiei Nr.9 etaj 5
Telefon : 0722275240
E-mail : aurel@drbold.ro

 

Direcţia de Educaţie şi Cultură a Uniunii Europene defineşte astfel domeniul de cuprindere a specialităţii: acea specialitate a stomatologiei care se ocupă de sănătatea şi calitatea vieţii pacienţilor cu afecţiuni acute, cornice sau recidivante legate de afecţiunile medicale ale cavităţii orale şi regiunii faciale. Este o specialitate clinică şi academică care se dedică investigaţiilor, diagnosticului, tratamentului şi cercetării în domeniul afecţiunilor medicale ale gurii precum şi manifestărilor orale şi maxilofaciale ale afecţiunilor generale. Acesea include afecţiuni dermatologice, gastro-intestinale, reumatologice şi hematologice precum şi afecţiuni autoimune sau legate de imunodeficienţe, afecţiunile neurolofice şi psihice.

În acest sens Disciplina Patologie Orală are ca principale obiective cunoaşterea organizării anatomice şi histofiziologice a structurilor orale, în special a mucoasei orale, noţiuni legate de mediul oral şi microbismul oral.

Un accent deosebit se pune pe cunoaşterea patologiei proprii a mucoasei orale cât şi maifestări orale în boli generale. De asemenea un loc aparte în studiul leziunilor orale îl au leziunile cu potenţial de malignizare şi cele din bolile autoimune precum şi manifestările orale în SIDA.

Obiectivele disciplinei: Patologia orală are ca principale obiective cunoaşterea organizării anatomice şi histofiziologice a structurilor orale, în special a mucoasei orale, noţiuni legate de mediul oral şi microbismul oral, cunoaşterea patologiei proprii a mucoasei orale cât şi manifestăări orale în boli generale precum şi, având în vedere prevalenţa şi importanţa lor, a leziunilorcu potenţial de malignizare.

Istoric Disciplina: Disciplina a fost infiinţată in anul 1999 de către Decan Prof. Univ. Dr. Dorin Bratu fiind coordonată de către Dr. Aurel Bold şi in prezent.

Localizare: Disciplina se află etajul V al Facultăţii de Medicină Dentară şi împarte dotarea cu Disciplina de Odontoterapie şi Endodonţie şi cu Disciplina de Ergonomie şi Diagnostic Dentar.

Şef de disciplină

Conferențiar
Aurel Bold


Telefon : 0722742112
Email : aurel@drbold.ro

 

Membri

Conferențiar
Aurel Bold


Telefon : 0722742112
Email : aurel@drbold.ro

 

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >