Disciplina de Tehnologia Materialelor şi Utilaje în Medicină Dentară

Data ultimei actualizări : 28.09.2016 | Tipăreşte pagina

Contactează-ne

Adresa : Bd. Revoluţiei din 1989, nr. 9
E-mail : lavinia_ardelean@umft.ro

 

Disciplina de Tehnologia Materialelor şi Utilaje  în Medicina Dentară  funcţionează din anul 1993, an în care a fost înfiinţat Colegiul de Tehnică Dentară din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară.  Ulterior Colegiul de Tehnică Dentară s-a transformat în Specializare, la ora actuală această disciplină studiindu-se în anul I Tehnică Dentară.

La ora actuală în cadrul disciplinei activează trei cadre didactice, din anul 2002 aceasta fiind coordonată de Prof. Univ. Dr. Lavinia Ardelean. Datorită faptului că domeniul materialelor şi utilajelor dentare este unul vast, în continuă schimbare şi modernizare, materia predată în cadrul disciplinei urmează dinamica şi actualităţile din domeniu. În cadrul disciplinei au fost publicate 18 cărţi de specialitate, 4 capitole în cărţi de specialitate în străinătate, peste 100 de articole din care 75 articole şi proceedings ISI,  au fost susţinute peste 100 de cursuri, conferinţe şi lucrări ştiinţifice în cadrul congreselor de profil din ţară şi străinătate, 3 fiind premiate şi s-a colaborat la 10 proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale, din care 2 ca director de proiect.

Disciplina noastră a organizat Congresul Internaţional  Interdisciplinaritate în medicina dentară actuală, Timişoara, 2008 şi Congresul Internaţional Timmedica, ediţia IV, Timişoara, 2011, membrii disciplinei activând deasemenea în comitetele editoriale ale unor edituri şi reviste de profil din ţară precum şi ca referenţi ştiinţifici.

Şef de disciplină

Prof. univ. dr.
Lavinia ARDELEAN


Email : lavinia_ardelean@umft.ro
Vezi curriculum vitae
 

Membri

Prof. univ. dr.
Lavinia ARDELEAN


Email : lavinia_ardelean@umft.ro
Vezi curriculum vitae
Conf. univ. dr.
Laura Cristina RUSU


Telefon : 0728700049
Email : laura.rusu@umft.ro
Vezi curriculum vitae
 
Asist. univ. dr.
Codruţa-Victoria ŢIGMEANU


Email : codruta_tigmeanu@yahoo.com

 

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >