Facultatea de Medicină

Disciplina de Nefrologie

Data ultimei actualizări : 20.09.2012 | Tipăreşte pagina

Contactează-ne

Adresa : P-ta Eftimie Murgu Nr. 2, 300041, Timisoara | I.Bulbuca nr. 10 ; Spital clinic Judetean de Urgenta Timisoara ; Clinica Nefrologie
Telefon : 0356433433
E-mail : adalbert.schiller@yahoo.com

 

Clinica de Nefrologie continua traditia Clinicii a II-a Medicale, condusa de Prof Dr. C. Zosin, care a pus bazele nefrologiei moderne in tara noastra. Sub conducerea Prof. Dr. C. Zosin si a Conf Dr. N. -De asemenea Clinica II Medicala a participat in colaborare cu Clinica de Urologie la realizarea primului transplant renal. In 1993 Clinica II Medicala s-a scindat in 2 clinici, una de nefrologie si alta de gastroenterologie. Clinica de Nefrologie a fost condusa de la infiintare de Prof. Dr. Gh. Gluhovschi, care a continuat prestigioasa tradiţie a şcolii de nefrologie timisoarene. Din 2010 clinica este condusa de Conf. Dr. A. Schiller.

Activitatea didactica a Disciplinei de Nefrologie se desfasoara pentru studentii din anul V in amfiteatrul Spitalului Clinic Judetean sub forma de modul pe parcursul a 5 saptamani (10 cursuri), iar stagiile 4 zile/ saptamana in cadrul Clinicii de Nefrologie. Activitatea didactica cuprinde si pregatirea rezidentilor de nefrologie, dar si de alte specialitati. Pregatirea clinica a studentilor si rezidentilor in cadrul Clinicii de Nefrologie consta in prezentari de cazuri, participare la investigatiile specifice efectuate in clinica: ecografie abdominala, punctie biopsie renala. De asemenea studentii si rezidentii sunt initiati in metodele de epurare a functiei renale: hemodializa, dializa peritoneala.

De asemenea in cadrul Clinicii de Nefrologie se desfasoara cursuri postuniversitare. Impreuna cu Clinica de Gastroenterologie, respectiv Prof. Dr. Gh. Gluhovschi impreuna cu Prof. Dr. I. Sporea conduc cursul de pregatire in vederea obtinerii competentei de ecografie generala.

In Clinica de Nefrologie se efectueaza studii doctorale sub conducerea Prof. Dr. Gh. Gluhovschi.

Din punct de vedere al activitatii stiintifice colectivul clinicii este implicat in studierea unor teme de interes: epidemiologia bolii cronice de rinichi, imunopatologia nefropatiilor glomerulare, imunohistochimia, nefrotoxicitate medicamentoasa, nefropatii tubulo-interstitiale, biochimia clinica, Nefropatia Endemica Balcanica, nefropatia diabetica, urmarirea pacientilor hemodializati. Activitatea stiintifica s-a materializat prin publicarea rezultatelor cercetarilor in reviste din tara sau internationale, inclusiv reviste cotate ISI sau in alte baze de date internationale.

Clinica de Nefrologie a participat la organizarea diferitelor manifestari stiintifice: Congresul National de Imunologie in 1998 (Prof. Dr. Gluhovschi in colaborare cu Disciplina de Fiziologie si Imunologie), Congrese Nationale de Nefrologie din Romania, Congresul din 2011 fiind organizat la Timisoara (presedinte Conf. Dr. A. Schiller). De asemenea Clinica a participat la organizarea altor manifestari stiintifice nefrologie (Renal Failure Academy 2010- Timisoara), sau interdisciplinare (NefroCarDia-2011 Timisoara), iar in 2013 va fi organizatoarea la Timisoara a Congresului Balcanic de Nefrologie (BANTAO).

Şef de disciplină

Prof. univ. dr.
SCHILLER ADALBERT


Telefon : 0748331141
Email : adalbert.schiller@yahoo.com

 

Membri

Prof. univ. dr.
SCHILLER ADALBERT


Telefon : 0748331141
Email : adalbert.schiller@yahoo.com

CONFERENTIAR
PETRICA LIGIA


Telefon : 0748331386
Email : ligia_petrica@yahoo.co.uk

 
SEF LUCRARI
VELCIOV SILVIA MARIA


Telefon : 0748331389
Email : s_velciov@yahoo.com

ASISTENT UNIV.
GLUHOVSCHI CRISTINA ANCA


Telefon : 0770347304
Email : gluh@umft.ro

 
ASISTENT UNIV.
BOB FLAVIU RAUL


Telefon : 0748331388
Email : flaviu_bob@yahoo.com

ASISTENT UNIV.
GADALEAN FLORICA NICOLETA


Telefon : 0741346890
Email : fnnicorici@yahoo.com

 

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >