Facultatea de Medicină

Medicina Familiei

Data ultimei actualizări : 15.11.2016 | Tipăreşte pagina

Contactează-ne

Adresa : Str. Tudor Vladimirescu, nr. 14
Telefon : 0256/492919;0729 959616
E-mail : aelena.ardeleanu@gmail.com

 

Disciplina Medicina Familiei a fost înfiinţată în anul universitar 2001-2002. Iniţial a funcţionat în Ambulatoriul ASCAR, iar din anul universitar 2003 s-a acordat un sediu al Disciplinei în clădirea Medicină 2, Spl. Tudor Vladimirescu, nr. 14. Este alcătuită din următorii membrii: Prof. Univ. Dr. Ardeleanu Elena, medic primar medicină de familie, medicină internă şi cardiologie, As. Univ. Dr. Gurguş Daniela, medic primar medicină de familie, doctor în ştiinţe medicale şi As. Univ. Dr. Şuşan Răzvan, medic primar medicină de familie, specialist recuperare medicală, doctor în ştiinţe medicale.

În prezent, Disciplina Medicina Familiei desfăşoară activitate didactică cu anul VI medicină generală, seria română, engleză şi franceză, cuprinzând pentru fiecare serie 15 ore de curs şi 15 ore lucrări practice. Primul curs scris de Medicina Familiei din UMF a fost publicat la LITO în anul 2005, de atunci cursul a fost revizuit şi republicat în repetate rânduri. Totodată, suntem coordonatorii rezidenţiatului de Medicina Familiei, efectuând instruirea în cadrul celor două module de pregătire din anul I şi III de rezidenţiat de Medicina Familiei. Şeful disciplinei Prof. Dr. Ardeleanu Elena este coordonator de doctorat din anul 2005.

Colaboratori externi: Societatea Cadrelor Didactice de Predare în Medicina Familiei; Disciplinele de Medicină de Familie de la celelalte universităţi din ţară; Societatea Academică de Medicina Familiei; Societatea Română de Hipertensiune Arterială în cadrul studiului SEPHAR III; Compania Romastru în cadrul organizării de work-shop-uri internaţionale pentru medicii de familie; Societatea Română de Cardiologie; Colegiul Medicilor Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara; Pharma-Busniess; Medical Forum Bucureşti, European General Practitioners Research Network.

Activităţi pentru studenţi: organizarea Cercului Ştiinţific Studenţesc de Medicina Familiei, coordonarea de lucrări de licenţă.

Activitate ştiinţifică (proiecte):

Disciplina organizează în fiecare an cursuri post universitare pentru medicii de familie în cadrul educaţiei medicale continue atât în Timişoara, cât şi în deplasare la Reşiţa. De asemenea, anual, Disciplina organizează un simpozion regional pentru medicii de familie. Disciplina este implicată în activităţi de interes comunitar cum sunt: ore de educaţie sanitară pentru elevi şi adolescenţi, depistarea factorilor de risc în comunităţi şi are o colaborare cu Centrul National Antidrog, filiala Timişoara. Cadrele didactice ale disciplinei fac parte din Societatea Academică de Medicina Familiei, Societatea Cadrelor Didactice de Predare în Medicina Familiei, Societatea Română de Hipertensiune Arterială, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Europeană de Cardiologie. Membrii disciplinei participă anual cu lucrări la congresele naţionale şi internaţionale de Medicina Familiei, Conferinţa Europeană de Hipertensiune şi Protecţie Cardiovasculară şi Conferinţa Europeană de Cardiologie.

Şef de disciplină

Prof. univ. dr.
Elena ARDELEANU


Email : aelena.ardeleanu@gmail.com
Vezi curriculum vitae
 

Membri

Prof. univ. dr.
Elena ARDELEANU


Email : aelena.ardeleanu@gmail.com
Vezi curriculum vitae
Asist. dr.
Daniela GURGUS


Telefon : 0741403316
Email : medfam@umft.ro

 
Asist. dr.
Razvan SUSAN


Telefon : 0744337091
Email : razvansusan@yahoo.com

 

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >