Despre noi

A 14-a Adunare Generală şi Conferinţă a Asociaţiei Europene a Editorilor Ştiinţifici va avea loc în Romania

Data ultimei actualizări : 19.05.2017 | Tipăreşte pagina

A 14-a Adunare Generală şi Conferinţă a Asociaţiei Europene a Editorilor Ştiinţifici va avea loc în Romania

Asociaţia Europeană a Editorilor Ştiinţifici (EASE) va susţine, în perioada 8-10 iunie, 2018, la Bucureşti, conferinţa cu titlul “Echilibrarea inovării şi tradiţiei în redactarea ştiinţifică”, acesta fiind primul eveniment susţinut de organizaţia internaţională, în România.

Conferinţa se adresează tuturor redactorilor ştiinţifici din Europa de Est şi din Ţările Balcanice, atât celor care lucrează independent, ori pentru reviste internaţionale de mare interes, cât şi editorilor de nişă locală, liber-profesionişti sau care colaborează cu diverse edituri.

În cadrul evenimentului vor fi susţinute mai multe şedinţe plenare, cu tematici diverse, între care: “Reducerea deşeurilor în cercetare şi redactare/publicare”, “Pot editorii să contribuie la egalitatea de gen în cercetare?” sau “Cercetare şi formare de evaluare reciprocă”.

Opţional şi contra-cost, înainte şi după conferinţă, participanţii au şansa de a învăţa lucruri noi, prin intermediul unor ateliere practice, grupate pe diverse teme, ca de exemplu: “Cum să fii un editor de succes” sau “Cum să fii publicat în revistele medicale de mare impact”.

Înscrierile la a 14-a Adunare Generală şi Conferinţă a Asociaţiei Europene a Editorilor Ştiinţifici se pot face începând cu luna ianuarie a anului 2018.

Asociaţia Europeană a Editorilor Ştiinţifici (EASE) este o organizaţie internaţională care se orientează pe comunităţi de indivizi ce provin din diverse medii, au tradiţii lingvistice şi experienţă profesională diferită, dar împărtăşesc acelaşi interes în comunicarea şi editarea ştiinţifică.

EASE le oferă celor interesaţi oportunitatea de a fi mereu la curent cu tendinţele schimbătoare ale publicaţiilor ştiinţifice, fie ele tradiţionale sau electronice. Organizaţia are deocamdată 400 de membri care trăiesc în 50 de ţări diferite din întreaga lume. În calitate de membru EASE, redactorii ştiinţifici pot să-şi îmbunătăţească abilităţile de editare, scriere şi gândire, prin întâlniri perioadice cu oameni cu experienţă.

Informaţii suplimentare despre eveniment vor fi publicate la adresa www.ease.org.uk

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >