Despre noi

Comunicatul Rectorului, 13 Martie 2020

Data ultimei actualizări : 13.03.2020 | Tipăreşte pagina

Dragi Colegi,
Dragi Studenţi,

După cum anunţam şi în planul managerial, siguranţa studenţilor, a cadrelor didactice şi a întregii comunităţi academice reprezintă o prioritate de cel mai înalt nivel.

Începerea mandatului de Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara a coincis cu un moment de grea încercare pentru întreg mapamondul şi, implicit, pentru comunitatea noastră academică: pandemia de COVID-19.

Pentru a contribui la siguranţa studenţilor, a cadrelor didactice, a angajaţilor UMFVBT şi de altfel a întregii comunităţi - deoarece fiecare măsură de protecţie corect aplicată şi fiecare caz prevenit au impact asupra comunităţii - iniţiativa conducerii UMFVBT de a continua, temporar, procesul educaţional la distanţă, prin intermediul mijloacelor on-line a fost aprobată în 11 martie 2020 de către Senatul Universitar. Pentru informare, puteţi consulta metodologia ce guvernează modalitatea de desfăşurare la distanţă a procesului educaţional pe site-ul universităţii. Începând de ieri, site-ul universităţii a început să fie populat cu primele materiale de studiu, urmând ca, etapizat, până în 20 martie 2020 să fie încărcate toate materialele, pentru toate programele de studiu, toţi anii şi toate facultăţile.

Pe această cale, vă transmit că programul de pregătire în rezidenţiat continuă conform curriculei stabilite de către Ministerul Sănătăţii iar examenele de specialitate şi primariat se vor desfăşura conform unei metodologii stabilite de către Ministerul Sănătăţii, informaţiile despre acest subiect putând fi obţinute de la Direcţiile de Sănătate Publică judeţene.

Urmare a vizitei pe care am întreprins-o ieri, 12 Martie 2020, în cadrului Ministerului Sănătăţii, la solicitarea domnului Ministru transmit rugămintea cadrelor didactice şi medicilor rezidenţi din specialităţile boli infecţioase, pneumologie, epidemiologie şi sănătate publică să răspundă solicitărilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Persoana desemnată responsabil de legătură cu Ministerul Sănătăţii şi Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă din partea universităţii noastre este Prof. Dr. Oancea Cristian, director medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara.

Vă îndemn ca în această perioadă să respectaţi recomandările autorităţilor, să vă informaţi doar din surse oficiale şi, împreună, să dăm dovadă de un comportament responsabil: corpul academic al unei universităţi cu profil medico-farmaceutic trebuie să fie un exemplu de comportament şi atitudine în comunitate!

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >