Neurodegenerarea si bolile cerebrale: o noua abordare instrumentala de analiza si dezvoltare a unor forme farmaceutice

Data ultimei actualizări : 27.11.2015 | Tipăreşte pagina

Titlul proiectului: Neurodegenerarea si bolile cerebrale: o noua abordare instrumentala de analiza si dezvoltare a unor forme farmaceutice

Director proiect:  Adriana Fulias (cas. Ledeti)

Contract nr. 189/01.10.2015
cod proiect: PN-II-RU-TE-2014-4-0515

Rezumat:
În prezent, tulburările creierului sunt considerate boli incurabile care afectează un segment crescut al populaţiei globului pământesc, studiul lor fiind considerat o prioritate între preocupările în ceea ce priveşte sănătatea la nivel global. Dificultatea întâlnită în această terapie este faptul că schemele terapeutice utilizate în prezent sunt parţial eficace, bolile fiind considerate incurabile. Astfel, costul economic implicat în terapie este considerabil, ceea ce face necesară o reanalizare a formulărilor comercializate deja, cu scopul de a dezvolta formulări mai stabile. Pe baza experienţei noastre anterioare privind analiza stabilităţii moleculelor bioactive prin tehnici termice şi non-termice, precum şi evaluarea stabilităţii prin aplicarea metodelor cinetice pentru descompunerea în stare solidă şi efectuarea studiilor de compatibilitate ale diferitelor substanţe farmaceutice cu excipienţi farmaceutici, am stabilit ca obiectiv realizarea acestor studii pe această clasă de medicamente foarte puţin studiată. Elementele de originalitate-inovare pe care implementarea/aplicarea obiectivelor le aduc domeniului, faţă de stadiul actual rezidă din datele publicate în domeniul analizei instrumentale a medicamentelor asociate cu boli cerebrale prin metode termice şi nontermice care sunt doar superficiale. Scopul nostru este de a obţine rezultate pentru cel puţin 20 de compuşi nestudiaţi, utilizaţi deja, împreună cu sinteza de noi săruri ale acestor compuşi cu diverşi aminoacizi.

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >