Schimbul Academic German - Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD)

Data ultimei actualizări : 05.11.2015 | Tipăreşte pagina

DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst/German Academic Exchange Service) pune la dispoziţia publicului interesat oferta sa de burse pentru anul universitar 2016/2017. Sunt finanţate cursuri de limbă şi civilizaţie germană, programe de master şi stagii de cercetare în cadrul universităţilor din Germania. Cele mai multe programe de bursă DAAD permit aplicaţii şi în limba engleză.

DAAD acordă în cadrul unor programe variate, burse individuale pentru studenţi, absolvenţi, postdoctoranzi, cadre didactice universitare şi cercetători. La rubrica Burse DAAD găsiţi informaţii detaliate privind diferitele posibilităţi de finanţare (studenţi; absolvenţi; doctoranzi; cercetători şi cadre didactice universitare).

Informaţii generale:

Bursele se acordă în primul rând persoanelor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior românesc (studenţi, absolvenţi, cercetători, cadre didactice universitare) sau angajaţilor instituţiilor de cercetare româneşti.

Valabil pentru toate programele individuale: candidaturile persoanelor care, la momentul începerii bursei, se află deja de mai mult de doi ani în Germania, nu pot fi luate în consideraţie.

În România, persoanele care aplică pentru o bursă DAAD trebuie să completeze un formular-online. Varianta tipărită a formularului va fi ataşată dosarului de aplicare. Informaţii exacte privind procesul de aplicare găsiţi aici.

Selecţia se face de către o comisie independentă, formată din cadre didactice universitare (din România şi Germania) şi se are în vedere strict calificarea profesională a candidatului precum şi calitatea proiectului propus.

O broşură cu descrierea detaliată a tuturor tipurilor de finanţare DAAD, relevante pentru România poate fi consultata aici.

Pentru mai multe informaţii puteti accesa site-ul oficial!

Documente utile

Unele documente sunt în format PDF şi pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu îl aveţi îl puteţi descărca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca Comunicat de presă
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 254.05 Kb
Descarca Programe de burse DAAD 2016-2017
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 233.95 Kb
Descarca Burse pentru anul universitar 2014-2015
 
Tip fişier : BMP | Dimensiune : 6.32 Mb

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >