Schimbul Academic German - Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD)

Data ultimei actualizări : 15.03.2019 | Tipăreşte pagina

Burse de cercetare în Germania pentru doctoranzi, tineri cercetători (postdoc) şi cadre didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ superior şi cercetare

Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) are şi anul acesta o ofertă atractivă de burse de cercetare în Germania pentru doctoranzi, tineri cercetători (postdoc) şi cadre didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ superior şi cercetare din România.

!!! Sunt finanţate stagii de cercetare desfăşurate în limba germană sau în limba engleză.

Dorim să vă atragem atenţia în mod deosebit asupra următoarelor programe:

-          Stagii de cercetare pentru cadre didactice şi cercetători (1-3 luni)

-          Stagii de lucru pentru profesori universitari din domeniile artă şi arhitectură (1-3 luni)

-          Program de reinvitare pentru foşti bursieri (1-3 luni)

-          Stagii de cercetare pentru doctoranzi şi tineri cercetători: de scurtă durată (1-6 luni)

!!! Termenul limită de aplicare : 30.04.2019

 

-----------------------------------------------------------

 

Aplică acum pentru bursele DAAD-România 2019-2020! Informaţii detaliate despre toate programele de finanţare pentru studenţii, absolvenţii, doctoranzii/tinerii cercetărori şi cadrele didactice universitare din România sunt disponibile pe http://bit.ly/burseDAAD19-20!


DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst – Serviciul German de Schimb Academic)
 este cea mai mare organizaţie pe plan mondial care sprijină schimbul internaţional de studenţi şi cercetători. Fondată de instituţiile de învăţământ superior din Germania, organizaţia are sediul central la Bonn şi filiale pe tot mapamondul. DAAD  organizează şi finanţează schimbul de studenţi şi cercetători, intermediază cadre didactice universitare şi lectori, informează în întreaga lume despre Germania ca loc de studiu şi cercetare şi sprijină procesul de internaţionalizare a instituţiilor de învăţământ superior germane.

 Centrul de Informare al DAAD din Bucureşti (DAAD-IC):

 • informează despre Germania ca loc de studiu şi cercetare
 • oferă consultanţă şi sprijină în procesul de căutare a unui loc de studiu sau partener academic în Germania
 • informează despre programele de burse DAAD şi despre cele ale altor organizatii germane
 • organizează sesiuni informative în universităţi şi instituţii de educaţie şi cercetare din România şi participă la târguri educaţionale
 • este partener de discuţii şi facilitează contacte între universităţile din România şi Germania
 • coordonează activitatea DAAD în România
 • întreţine contacte cu foştii bursieri ai universităţilor germane şi cu multiplicatorii din domeniul educaţiei şi cercetării.

 

 1. https://www.facebook.com/DAADRomania
 2. http://www.daad.ro/
 3. https://www.daad.de/deutschland/stipendium/datenbank/en/21148-scholarship-database/?status=&origin=10&subjectGrps=&daad=1&q=&page=1&back=1
 4. https://www.daad.de/imperia/md/content/informationszentren/ic-bukarest/stipendien/rumaenisch/daad_stipendien_kurz_19-20-ro.pdf

-----------------------------------------------------------

Burse DAAD

DAAD acordă în cadrul unor programe variate, burse individuale pentru studenţi, absolvenţi, postdoctoranzi, cadre didactice universitare şi cercetători. La rubrica Burse DAAD găsiţi informaţii detaliate privind diferitele posibilităţi de finanţare (studenţi; absolvenţi; doctoranzi; cercetători şi cadre didactice universitare).

Informaţii generale:

Bursele se acordă în primul rând persoanelor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior românesc (studenţi, absolvenţi, cercetători, cadre didactice universitare) sau angajaţilor instituţiilor de cercetare româneşti.

Valabil pentru toate programele individuale: candidaturile persoanelor care, la momentul începerii bursei, se află deja de mai mult de doi ani în Germania, nu pot fi luate în consideraţie.

În România, persoanele care aplică pentru o bursă DAAD folosesc Portalul DAADInformaţii despre accesul în Portal pot fi consultate aici.

Pentru informaţii referitoare la testele de limbă, vă rugăm consultaţi: „Informaţii despre atestatele de limbă germană / engleză” 

Selecţia se face de către comisii independente, formate din cadre didactice universitare. Principalele criterii de evaluare sunt calificarea profesională a candidaţilor precum şi calitatea proiectelor propuse.

Acte necesare şi termene-limită:

Informaţii referitoare la actele necesare şi termenele-limită pentru aplicare pot fi găsite în descrierea fiecărui program de bursă. La rubrica Burse DAAD puteţi descărca informaţii detaliate în format pdf despre fiecare bursă în parte (studenţi; absolvenţi; doctoranzi; cercetători şi cadre didactice universitare).

Informaţii suplimentare pot fi găsite şi în baza centrală de date a burselor DAAD.

La rubrica Checklist pentru dosare/formulare găsiţi ca puncte de sprijin pentru aplicaţia dumneavoastră liste de verificare a tuturor documentelor necesare pentru dosarul de aplicare. Vă rugăm să consultaţi cu atenţie aceste liste, pentru a avea la final  toate documentele necesare. Astfel reuşiţi să economisiţi timp preţios şi permiteţi personalului DAAD să prelucreze eficient aplicaţia dumneavoastră! 

Numai dosarele complete pot fi luate în considerare!

Pentru mai multe informaţii puteti accesa site-ul oficial!

Documente utile

Unele documente sunt în format PDF şi pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu îl aveţi îl puteţi descărca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca Oferta de burse pentru anul universitar 2019/2020
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 487.34 Kb
Descarca Programe de burse DAAD 2016-2017
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 233.95 Kb
Descarca Burse pentru anul universitar 2014-2015
 
Tip fişier : BMP | Dimensiune : 6.32 Mb

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >