Schimbul Academic German - Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD)

Data ultimei actualizări : 13.04.2018 | Tipăreşte pagina

Decembrie 2018 – Mai 2019

DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst / Serviciul German de Schimb Academic) are si anul acesta o oferta atractiva de burse pentru doctoranzi, cercetatori si cadre didactice.

Am dori sa va atragem atentia indeosebi asupra urmatoarelor programe de bursa:

  1.  Burse de cercetare pentru doctoranzi si tineri cercetatori – Burse de scurta durata (1 - 6 luni)
  2.  Stagii de cercetare pentru cadre didactice şi cercetatori (1-3 luni)
  3.  Program de reinvitare pentru fosti bursieri (1-3 luni)
  4.  Burse pentru artisti si arhitecti - Stagii de lucru pentru cadre didactice universitare (1-3 luni)

Data limita de aplicare pentru toate cele patru programe este: 01.05.2018 pentru stagii care incep intre decembrie 2018 – mai 2019

Sunt finantate stagii de cercetare in limba engleza. In acest caz, limba in care se desfasoara proiectul de cercetare trebuie sa fie mentionata in scrisoarea de invitatie.

Bursele DAAD sunt compatibile cu alte burse, finantate de statul roman. In aceste cazuri se tine cont de anumite prevederi. Pentru detalii suplimentare puteti contacta biroul DAAD la info@daad.ro.

-----------------------------------------------------------

Burse DAAD

DAAD acordă în cadrul unor programe variate, burse individuale pentru studenţi, absolvenţi, postdoctoranzi, cadre didactice universitare şi cercetători. La rubrica Burse DAAD găsiţi informaţii detaliate privind diferitele posibilităţi de finanţare (studenţi; absolvenţi; doctoranzi; cercetători şi cadre didactice universitare).

Informaţii generale:

Bursele se acordă în primul rând persoanelor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior românesc (studenţi, absolvenţi, cercetători, cadre didactice universitare) sau angajaţilor instituţiilor de cercetare româneşti.

Valabil pentru toate programele individuale: candidaturile persoanelor care, la momentul începerii bursei, se află deja de mai mult de doi ani în Germania, nu pot fi luate în consideraţie.

În România, persoanele care aplică pentru o bursă DAAD folosesc Portalul DAADInformaţii despre accesul în Portal pot fi consultate aici.

Pentru informaţii referitoare la testele de limbă, vă rugăm consultaţi: „Informaţii despre atestatele de limbă germană / engleză” 

Selecţia se face de către comisii independente, formate din cadre didactice universitare. Principalele criterii de evaluare sunt calificarea profesională a candidaţilor precum şi calitatea proiectelor propuse.

Acte necesare şi termene-limită:

Informaţii referitoare la actele necesare şi termenele-limită pentru aplicare pot fi găsite în descrierea fiecărui program de bursă. La rubrica Burse DAAD puteţi descărca informaţii detaliate în format pdf despre fiecare bursă în parte (studenţi; absolvenţi; doctoranzi; cercetători şi cadre didactice universitare).

Informaţii suplimentare pot fi găsite şi în baza centrală de date a burselor DAAD.

La rubrica Checklist pentru dosare/formulare găsiţi ca puncte de sprijin pentru aplicaţia dumneavoastră liste de verificare a tuturor documentelor necesare pentru dosarul de aplicare. Vă rugăm să consultaţi cu atenţie aceste liste, pentru a avea la final  toate documentele necesare. Astfel reuşiţi să economisiţi timp preţios şi permiteţi personalului DAAD să prelucreze eficient aplicaţia dumneavoastră! 

Numai dosarele complete pot fi luate în considerare!

Pentru mai multe informaţii puteti accesa site-ul oficial!

Documente utile

Unele documente sunt în format PDF şi pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu îl aveţi îl puteţi descărca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca Programe de burse DAAD 2016-2017
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 233.95 Kb
Descarca Burse pentru anul universitar 2014-2015
 
Tip fişier : BMP | Dimensiune : 6.32 Mb

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >