Despre noi

Universitatea în imagini video

Data ultimei actualizări : 09.10.2019 | Tipăreşte pagina

Vizionare plăcută!

Galerie video

Pregătire la nivel european, la UMF Timișoara
 

Studenții Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și medicii vor beneficia de pregătire chirurgicală și dotări de nivel european, datorită unui proiect transfrontalier, prin care clărirea Centrului de Chirurgie Laparoscopică și Microchirurgie „Pius Brânzeu“ se va extinde.

Prof. univ. dr. Alexandru Ciurea - Doctor Honoris Causa
 

Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" Timișoara i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Alexandru Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi la nivel național și international.

Scoala de Boli Rare pentru jurnalisti la Timisoara
 

Ziariști din toată țara au participat, la Timișoara, la a opta ediție a Școlii de Boli Rare pentru Jurnaliști. Evenimentul s-a desfășurat în paralel cu a șasea Conferință de Genetică Medicală. Ambele evenimente au avut în prim-plan colaborarea și schimbul de informații între toți factorii interesați

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020 - UMFVBT
 

START PENTRU O NOUĂ GENERAȚIE DE STUDENȚI, LA UMFVBT
Timișoara se mândrește cu o tradiție în învățământul medical superior, de peste 70 de ani. Astfel, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara și-a deschis porțile pentru o nouă generație de studenți.

Pastila de sănătate - Importanța puericulturii în creșterea și dezvoltarea copilului
 

Creșterea unui copil poate fi un lucru extraordinar de greu de făcut, mai ales dacă vorbim de cei care au devenit sau vor deveni părinți pentru prima dată. În sprijinul acestora vine puericultura.

Festivitatea de absolvire, Medicina 2019
 

In data de 9 iulie 2019 a avut loc festivitatea de absolvire a Facultatii de Medicina, promotia 2019. Felicitari tuturor!

Pastila de sănătate - Vara, sezonul bolilor infecțioase
 

Bolile infecțioase își fac apariția, cu predilecție, vara. Odată cu vacanța de vara și cu deplasarea în destinații aglomerate cu turisti, există un risc crescut de contactare a unui virus sau a unei bacterii.

Pastila de sănătate - Medicina dentară preventivă
 

Sănătatea dentară se află în strânsă legătură cu sănătatea generală. Problemele dentare pot crea probleme de vorbire, pot afecta alimentația și încrederea de sine. De aceea, cea mai simplă modalitate de a evita tratamentele stomatologice complexe și costisitoare este prevenția dentară.

Lansare carte - "Elogiu chirurgiei"
 

O bună parte din istoria chirurgiei si medicinei timișorene este surprinsă într-un volum semnat de Prof. Dr. Trăilă Tiberiu Nicola, apărut la Editura "Victor Babeș", aparținând Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara.

Pastila de sănătate - Ce facem pentru a ne feri de canicula
 

Din ediția de astăzi a Pastilei de Sănătate aflăm detalii despre subiectul "fierbinte" al verii, canicula. Dr. Horia Stoica, consilier la Compartimentul de Urgență al Direcției de Sănătate Publică Timiș ne vorbește despre cum putem să ne ferim de aceste fenomen.

Doctor Honoris Causa - Mark Soloway
 

Unul dintre cei mai proeminenți urologi la nivel mondial, care a contribuit decisiv la punerea bazelor urologiei moderne, a obținut titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara. Profesorul Mark Soloway.

Pastila de sanatate - procedura TAVI, de implantare a unei valve cardiace, stenoza aortică
 

Un an de intervenții chirurgicale minim invazive, pentru tratarea stenozei aortice, la Timișoara. Despre procedura TAVI, de implantare a unei valve cardiace, dar și despre stenoza aortică, ne vorbește în această ediție a Pastilei de Sănătate, prof. dr. Marian Gaspar.

Pastila de sanatate - Importanta plantelor
 

Plantele medicinale, între mit și realitate. Prof. univ. dr. farm. Diana Simona Antal , șef de lucrări la disciplina de Botanică farmaceutică a Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara, ne vorbește despre importanța plantelor.

Pastila de sanatate - Obezitate infantila
 

Obezitatea se afla într-o creşterea mai rapidă în zonele rurale ale lumii faţă de oraşe, potrivit unui nou studiu al tendinţelor globale, în ceea ce priveşte indicele de masă corporală, publicat de prestigiosa publicație Nature.

Andrada Iftode la Drumul spre Sanatate
 

Editia de astazi a emisiunii " Drumul spre Sanatate" o are ca invitata pe Dr. Andrada Iftode, medic specialist dermatolog si asist.univ.dr. in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie " Victor Babes " Timisoara.

Pastila de sanatate - Cum sa facem sport
 

Cât de importante sunt pentru sănătate activitatea fizică regulată, sportul, mișcarea? În ce măsură putem preveni anumite afecțiuni. Cum să ne menținem în formă? Sunt doar câteva dintre întrebările la care veți găsi raspuns în rubrica de astăzi a Pastilei de Sănătate.

Descarcerare Simulare Accident
 

Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș", dar și trecătorii care s-au aflat în Piața Victoriei din Timișoara, au avut parte de o lecție deschisă, de acordare a primului-ajutor.

Pastila de Sănătate - Cataracta
 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cataracta se află pe locul întâi în clasamentul afecțiunilor ce proavoacă pierderea vederii, anul trecut, în România s-au efectuat aproape 95 de mii de intervenții de cataractă.

Pastila de sanatate - Atac Vascular Cerebral
 

Accidentul Vascular Cerebral este afecţiunea care se află pe locul doi în topul cauzelor de deces, în România, după bolile cardiovasculare. Deşi este o afecţiune care poate fi prevenită, accidentul vascular cerebral face tot mai multe victime printre români.

Proiect transfrontalier Oftalmologie (Proiect european - oftalmologie)
 

Peste 10 mii de persoane au beneficiat de screening-ul bolii diabetice, șase mii au avut parte de consulturi oftalmologice gratuite, iar 600 de pacienți au fost tratați, ca urmare a înființării Centrului Regional pentru Terapii Laser Avansate în Oftalmologie.

Pastila de sanatate - Celulele stem
 

Totul despre înscrierea în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, în această ediție a Pastilei de Sănătate.

Pastila de sanatate - Alimentatie Sanatoasa
 

Primăvara aduce cu sine, pe lângă razele călduroase ale soarelui, și o importantă resursă de legume și fructe, care ar trebui folosită, ca aport de vitamine. În ediția din această săptămână a Pastilei de Sănătate, puteți afla de unde și cum puteți să vă hrăniți sănătos.

Săptămâna Porţilor Deschise
 

Zeci de persoane, în special elevi, au avut ocazia de a vizita Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara, cu prilejul "Săptămânii Porților Deschise", care a avut loc în perioada 15-19 aprilie.

Proiect transfrontalier IHC
 

Accidentele vasculare cerebrale vor putea fi prevenite și diagnosticate mult mai eficient, în regiunea transfrontalieră România-Serbia. Asta, datorită unui proiect european, aparținând Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara și a două spitale din localitățile sârbești Vrs

Final proiect Perfecţionarea serviciilor de chirurgie abdominală în regiunea transfrontalieră
 

Aproape o mie de pacienți ai Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu“ Timișoara au beneficiat deja de intervenții laparoscopice, cu aparatură de ultimă generație, datorită implementării unui proiect european transfrontalier, derulat de UMF „Victor Babeș“ din Timișoara.

DenTim 2019
 

Workshop-uri și prezentări interesante, credite de Educație Medicală Continuă, record de participanți, din țară și străinătate. Congresul Internațional de Medicină Dentară pentru Studenți si Tineri Medici, DenTim, a ajuns la cea de-a treisprezecea ediție.

Prof. Univ. Dr. Adrian Neagu
 

Editia de astazi a emisiunii "Drumul spre Sanatate" il are ca invitat pe Prof. Univ. Dr. Adrian Neagu, seful disciplinei de Biofizica din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" Timisoara.

Pastila de sanatate - Nou-nascuti prematuri
 

"În Romania mor de două ori mai mulți nou-născuți înainte de termen decât media europeană!", conform datelor Organizației Salvați Copiii România. Îngrijirea unui prematur, dar și asistența acordată familiei, sunt extrem de complexe, atât din punct de vedere medical, cât și psihologic.

Pastila de sanatate - Reconstructia de san
 

Până cu mai bine de 5 ani în urmă, România era singura țară din Europa unde nu se deconta protezarea de sân. Acest lucru s-a schimbat, mai ales datorită unei inițiative a profesorului universitar doctor Tiberiu Bratu, medic primar de chirurgie plastică și estetică.

Cristian Giucoane la Drumul spre Sanatate
 

Editia de astazi a emisiunii " Drumul spre Sanatate " il are ca invitat pe Cristian Giucoane, student al Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie " Victor Babes" din Timisoara.

TeleU: Dr. Alexandra Sima la Drumul spre Sanatate
 

Editia de astazi a emisiunii " Drumul spre Sanatate" o are ca invitata pe Alexandra Sima, medic primar al clinicii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din cadrul Spitalului Judetean Timisoara.

Pastila de sanatate - Rinita alergica
 

Polenul generat de ambrozie a ajuns să sensibilizeze copiii din Timișoara, încă din viața intrauterină. Este o premieră îngrijorătoare, care, spun specialiștii, afectează deja zestrea genetică a copiilor din Timișoara și împrejurimi.

3M, CEI TREI MAGNIFICI
 

Spectacol de excepție, la Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara.

Simulare pacient - farmacist (LSFT project)
 

Pe cât de amuzant, pe atât de util se dovedește a fi un inedit proiect al Ligii Studenților Farmaciști din Timișoara.

Pastila de sanatate - Pielea
 

Calendaristic, primăvara a venit, iar primele zile călduroase ale anului ne-au ademenit deja afară, la soare. Odată cu încălzirea vremii, este bine să avem însă grijă mai ales de efectele razelor de soare asupra celui mai mare organ al nostru, pielea.

Pastila de sanatate - Insuficienta venoasa cronica
 

Prof. Univ. Dr. Sorin Olariu, seful Clinicii I Chirurgie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, ne vorbeste despre insuficienta venoasa cronica. Cauzele, modalitati de preventie, pericolul care exista atunci cand neglijam aceasta afectiune, dar si despre Cryostripping.

MEDIS 2019
 

Cel de-al 22-lea Congres Internațional pentru Studenți și Tineri Medici - "Medis" Timișoara 2019"

Pastila de sanatate - Chistul ovarian
 

Despre chisturile ovariene, cu prof. univ. dr. med. Andrei Motoc, medic primar obstetrica-ginecologie, din cadrul UMF "Victor Babeș" Timișoara

- simptome
- diagnosticare
- tratament
- prevenție

TIMMED 2019
 

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara a găzduit cel mai important eveniment de educație medicală din această regiune, TIMMED 2019.

Drogherie Academica - 2 ani!
 

Drogheria Academica a implinit 2 ani! Va asteptam cu produse minunate la preturi excelente!

Ziua Bolilor Rare 2019
 

Coordonator acţiune: Prof. Dr. Maria Puiu
Şeful disciplinei Genetică, Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş,
Preşedinte Consiliul Naţional pentru Bolile rare

Dr. Maria Puiu la Drumul spre Sanatate
 

Editia de astazi a emisiunii "Drumul spre Sanatate" o are ca invitata pe Prof. Univ. Dr. Maria Puiu, sefa disciplinei de Genetica din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie " Victor Babes" din Timisoara.

Feedback Simulare Rezidentiat, Februarie 2019
 

In luna de februarie, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara a avut loc simularea examenului de Rezidentiat. Aceasta a fost prima dintre cele 4 programate!

Drogheria "Academica" - Dr. Virginia Faur și Prof. Univ. Dr. Ramona Amina Popovici
 

Dr. Virginia Faur, coordonatoarea laboratoarelor Favisan și Prof. Univ. Dr. Ramona Amina Popovici, medic stomatolog și client al Drogheriei Academica, prezintă o parte din produsele pe care le puteți găsi la Drogheria "Academica", aparținând UMF "Victor Babeș" Timișoara.

Lansarea Romanului "Amiază nevindecată" - Veronica Balaj
 

„Amiază nevindecată” se numește proaspătul volum, semnat de cunoscuta jurnalistă și scriitoare, Veronica Balaj.

Prof. Univ. Dr. Ramona Amina Popovici la Drumul spre Sanatate
 

Editia de astazi a emisiunii "Drumul spre Sanatate" o are ca invitata pe Dr. Ramona Amina Popovici, prof. univ. dr. in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara.

Tipologii de pacienți și metode de comunicare
 

Studenții au primit sfaturi utile de la specialiști cu experiență, despre cum să se comporte cu pacienții care vor trece pragul farmaciei, precum și despre tipologii de pacienți și tipurile de comunicare cu aceștia.

Drumul spre Sanatate - Gheorghe Iovanescu
 

Invitat special, Dr. Gheorghe Ionavescu

Zilele Universitatii - 2018
 

Luna decembrie 2018

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >