Programul „Voluntariat în activitatea de dezvoltare academică” (VADA)

Data ultimei actualizări : 14.11.2016 | Tipăreşte pagina

Etapele, documentele elaborate şi responsabilităţile structurilor universităţii implicate în programul VADA

 

 1. Aplicarea de către studenţii interesaţi pentru o anumită poziţie în termen de 10 zile de la momentul în care aceasta se declară vacantă prin publicarea pe site, prin depunerea la disciplină, prin Registratura universităţii, a cererii de înscriere tip (Anexa 2 din Regulamentul VADA), care se descarcă de pe site-ul universităţii şi în care vor menţiona: activitatea pentru care optează, perioada de lucru, motivul înscrierii în programul VADA, abilităţile lor pentru postul solicitat.
 2. Selecţia studenţilor de către o comisie formată din reprezentanţii disciplinei organizatoare care analizează cererile depuse.
 3. Repartizarea studenţilor în locurile vacante, în urma interviului şi a exprimării punctului de vedere a coordonatorilor de disciplină.
 4. Încheierea contractului de voluntariat (Anexa 3 din Regulamentul VADA) în baza căruia îşi vor desfăşura activitatea. Contractul de voluntariat se încheie în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte, dintre care unul se păstrează în mod obligatoriu în evidenţa Universităţii de Medicina si Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, la disciplină.
 5. Semnarea de către voluntar a Declaraţiei de remitere şi renunţare de răspundere civilă (Anexa 4), Fişei de protecţie (Anexa 5) şi a Fişei voluntarului (Anexa 6), odată cu contractul, documente care vor deveni anexe ale contractului de voluntariat.
 6. Cuantificarea activităţii desfăşurate de un student, măsurate în ore de voluntariat, numite în continuare „Ore VADA”, şi înregistrate, la disciplină, în Fişa de prezenţă voluntari (Anexa 7).
 7. Evaluarea competenţelor obţinute prin voluntariat, şi completarea Fişei de evaluare (Anexa 8), în vederea recunoaşterii activităţii de voluntariat şi completării documentelor doveditoare în acest sens, la sfârşitul activităţii de voluntariat, de către fiecare disciplină în cadrul căreia s-a desfăşurat programul de voluntariat.
 8. Păstrarea unui registru de evidenţă a voluntarilor (Anexa 9), în mod obligatoriu, de către fiecare disciplină care desfăşoară program de voluntariat.
 9. Eliberarea Certificatului de voluntariat (Anexa 10) voluntarului, în urma procesului de evaluare a competentelor dobândite, la propunerea disciplinei. Documentul va fi eliberat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara o singură dată, în luna iunie, conform unei programări anunţate în timp util.
 10. Elaborarea Certificatului de competenţe (Anexa 11), de către disciplină, care se obţine după încheierea unui stagiu/unor stagii care însumează minim 120 de ore de voluntariat, considerând acest interval de timp adecvat pentru exersarea şi/sau dezvoltarea unor competenţe cheie.
 11. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara este obligată să păstreze un Registru de evidenţă a certificatelor de voluntariat eliberate (Anexa 12). Registrul va fi completat şi păstrat de  Secretariatul General al universităţii.

Regulamentul de desfăşurare a programului ,,Voluntariat în activitatea de dezvoltare academică” (VADA) din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ,,Victor Babeş” din Timişoara, cât şi anexele sale, se regăsesc, în format Word, pe site-ul universităţii, Secţiunea Studenţi – VOLUNTARIAT, http://www.umft.ro/voluntariat_416

 

Rector,
Prof. univ. dr. Marius Raica                                                          

Secretar şef universitate,
Jr. Miriam Cătană

Documente utile

Unele documente sunt în format PDF şi pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu îl aveţi îl puteţi descărca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca Model Certificat voluntariat si Certificat competente
 
Tip fişier : DOC | Dimensiune : 295 Kb
Descarca Locuri disponibile voluntariat 2016-2017
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 242.08 Kb
Descarca Documente voluntariat
 
Tip fişier : ZIP | Dimensiune : 587.31 Kb

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >