Dispozitii generale

  1. Activitatea bibliotecii se desfasoara in conformitate cu Regulamentul de organizare si functionare a bibliotecilor centrale universitare si a bibliotecilor institutiilor de invatamant superior, aprobat prin Ordinul Ministrului Invatamantului nr. 3586 din 10 aprilie 1996 si a Normelor metodologice privind evidenta, gestionarea si inventarierea documentelor specifice bibliotecilor, publicat in M.O., I, nr. 387 din 18 august 2000.
  2. Biblioteca colectioneaza, organizeaza si valorifica fondul de carti, publicatii seriale si alte documente grafice si audio-vizuale de profil si isi completeaza colectiile cu publicatii romanesti si straine reprezentative.

Colectivul bibliotecii

  1. Şandor Adriana
  2. Ardelean Sorina
  3. Danc Viorica
  4. Ioana-Teaha Anca
  5. Ispas Carmen
  6. Pampu Andrei
  7. Peregi Emanuela
  8. Ţilea Dumitru
  9. Ţuţu Adela
  10. Şandor Ovidiu

 

CONTACT

Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes”
P-ta Eftimie Murgu Nr. 2, 300041, Timisoara
Telefon:0256/204400, 0256/204250
Fax: 0256/490626
Biblioteca E-mail: biblioteca@umft.ro

In pregatirea si formarea personalitatii oricaruia din noi “cartea” trebuie sa constituie corolarul fiecaruia. De altfel, O.N.U. a modificat conceptul de stiinta de carte in cel de nivel de instruire. Daca pana acum cativa ani, cu ocazia recensamintelor de populatie, se considera ca stiutor de carte orice persoana peste varsta de 9 ani care stia sa scrie si sa citeasca, in prezent stiinta de carte este inlocuita prin “nivel de instruire”, conform caruia cu nivel de instruire corespunzator este socotita orice persoana si citez “peste 14 ani care poseda un bagaj minim de cunostinte sanitare, sociale si politice si care citeste un ziar pe zi si cateva carti intr-un an”. Pare un concept pretentios, dar daca, in societatea contemporana, dorim ca orice cetatean sa fie un participant activ la viata cetatii, atunci conceptul apare normal.

Este si motivul pentru care in orice sector al institutiilor de invatamant si cu atat mai mult al invatamantului superior, activitatea trebuie sa cuprinda, printre prioritati, infiintarea si organizarea unei biblioteci. Biblioteca Institutului de Medicina Timisoara a luat fiinta in luna martie 1946 cu un numar de 40 de volume, depoyitul de carti fiind comun cu sala de lectura, a carei capacitate era de 50 de locuri.

Deja din perioada 1948-1949 s-au inceput primele achizitii de carti si reviste, de la librarii si persoane particulare. Pe parcurs, existand si resursele financiare necesare, s-au facut abonamente la revistele de specialitate din tara si strainatate – initial din lagarul socialist – apoi si din vest.

Intre timp, atat spatiile de lectura, cat si cele de depozitare, s-au extins, devenind corespunzatoare, desi in ultimii ani, pe masura ce numarul de studenti a crescut, iar achizitiile de carti si reviste mai numeroase, se impun alte spatii, mai numeroase si mai moderne, pentru a asigura cartii un circuit adecvat, iar cititorului conditii optime.