Contactează-ne

Adresa: Facultatea de Medicina si Farmacie ”Victor Babeș” Corpul II, Splaiul Tudor Vladimirescu, nr. 14A, Timişoara
Telefon: +40728700049
E-mail: patologie.orala@gmail.com

Colectivul clinicii universitare

Şef clinică universitară

📲 Telefon: +40728700049

📧 Email: laura.rusu@umft.ro

📃 Curriculum vitae

 

Membri

📲 Telefon: +40726808000

📧 Email: alexandra.moga@umft.ro

📃 Curriculum vitae

 

Prezentare generală

Direcţia de Educaţie şi Cultură a Uniunii Europene defineşte patologia orală ca parte a stomatologiei care se ocupă de sănătatea şi calitatea vieţii pacienţilor cu afecţiuni acute, cronice sau recidivante legate de afecţiunile medicale ale cavităţii orale şi regiunii faciale. Este o specialitate clinică şi academică care se dedică investigaţiilor, diagnosticului, tratamentului şi cercetării în domeniul afecţiunilor medicale ale cavităţii orale şi manifestărilor orale şi maxilofaciale ale afecţiunilor generale.

Patologia orală are ca principale obiective: recunoaşterea şi identificarea modificărilor de ordin patologic a structurilor din sfera oro-dentară, cunoaşterea patologiei proprii a mucoasei orale cât şi maifestări orale ale bolilor sistemice. Un loc aparte în studiul leziunilor orale îl au markerii salivari, microbiomul oral, bolile autoimune, leziunile maligne și cele cu potențial de malignizare.

Disciplina noastră oferă posibilitatea studenților de a-și însuși cunoștințele necesare pentru a realiza o examinare clinică eficientă a mucoasei orale și a structurilor învecinate, de a urma pașii corecți în vederea screening-ului, a identificării leziunilor orale și utilizarea unor tehnologii adiționale de evaluare care aduc numeroase avantaje etapei de diagnostic și creează premizele inițierii unei terapii țintite.

Activitate științifică și de cercetare

Disciplina noastră coordonează activitatea Centrul Multidisciplinar de Cercetare, Evaluare, Diagnostic și Terapii în Medicina Orală (CEDOM) care are la bază o viziune de amploare ce targetează o abordare complexă a afecțiunilor orale, cu identificarea factorilor de risc generali și locali. Luând în considerare importanța asocierii multiplelor afecțiuni generale cu existența variilor patologii orale, cât și a repercursiunilor acestora asupra cavității orale ,deschide porțile abordării multidisciplinare a metodei de evaluare, diagnostic și terapie bazată pe materiale și tehnologii într-o evoluție continuă.

Galerie foto