– 7 – LiteraTURA – întâlniri cu scriitorii

– 7 – LiteraTURA – întâlniri cu scriitorii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara vă invită la o nouă întâlnire LiteraTURA, din cadrul programului acțiuni culturale@UMFT.

Actriță, scriitoare, profesor și manager de proiecte culturale, Diana Katharina ne vorbește cu farmec și luciditate despre importanța culturii în viața tinerilor, despre dileme și alegeri, despre a vindeca și despre a îmbogăți vremea în care trăim.

Întâlnirea are loc vineri, 19 aprilie 2024, la ora 17.00, în clădirea Poșta Mare (strada Cicio Pop, nr. 2), etaj I și este moderată de ș. l. dr. Elena-Ligia Jebelean.

Înscrierea prealabilă este recomandabilă și se face prin completarea acestui formular (click aici).

Persoană de contact, Director Program Activități Extracurriculare: conf. dr. Daniela Șilindean: silindean.daniela@umft.ro

Discuții luminoase despre viață, teatru și literatură, despre o proaspăt susținută teză de doctorat, despre trenduri culturale europene. Poeme citite nouă de Diana din creația poetului Tadeusz Rosewicz, traduse din polonă de Constantin Geambașu. Poeme ale Dianei despre a îmbătrâni cu inimă de perlă sau de piatră, despre tic-tac-ul timpului care învață, prin durere, să meargă mai departe, traduse și citite în limbile arabă, ucraineană, poloneză, franceză, farsi, greacă, sârbă de studenții din anii I și II. Lectura textelor compuse de cei de la Atelierul de scriere creativă, pornind de la poemele Dianei. În dar, numeroase exemplare din volumul „Vitrinier cu contract nedeterminat” și semne de carte cu autograf. Pe cartoline aduse de Diana special pentru noi, am pus apoi în vitrina propriului suflet câteva versuri, într-un exercițiu ad-hoc. Abia aici verbele s-au întors acasă, au sfărâmat zăgazul timpului și l-au lăsat să curgă mai departe.

Galerie foto