Comunicarea în cadrul profesiei medicale | Ediția a II-a

UMFVBT

„Nu putem să nu comunicăm!” spune, atât de direct și de simplu, Paul Watzlawick, cunoscut specialist internațional în comunicare. Cu această axiomă în minte, Centrul de Cercetare în Comunicare Medicală al UMFT vă invită la a doua serie de ateliere destinate bunei comunicări în mediul profesional medical.
Înscrieri: 27 noiembrie  – 4 decembrie 2023
Formularele de înscriere se transmit la adresa comunicare@umft.ro

Editura „Victor Babeş” – 15 ani de activitate

UMFVBT

În 1 decembrie 2023, Editura „Victor Babeş” din Timişoara a aniversat 15 ani de activitate în domeniul producţiei de carte.
Editura a fost înfiinţată în septembrie 2005, pe baza unei hotărâri a Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara. Activitatea propriu-zisă a editurii a pornit, însă, în 1 decembrie 2008, în scopul promovării valorilor culturii tehnico-ştiinţifice naţionale şi universitare, în ţară şi în străinătate.

TIM MEDFEST 2023

Clubul #Altfel , Romania

Vineri, 8 decembrie, de la 8 seara, mediciniștii lasă deoparte halatele albe pentru o clipă și urcă pe scenă în Clubul #Altfel pentru a-și demonstra calitățile muzicale. Show-ul va continua cu un afterparty pe cinste.

Formarea farmaciștilor pentru vaccinarea împotriva gripei sezoniere

Online

În conformitate cu ordonanța 3262/19.10.2022, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara organizează cursuri de pregătire postuniversitară destinat farmaciștilor cu aviz de liberă practică în scopul formării teoretice și practice pentru vaccinarea împotriva gripei sezoniere.
Coordonator curs postuniversitar: Prof. dr. Ovidiu Alexandru MEDERLE
Disciplina: Medicină de Urgență
Lectori curs postuniversitar: Asist. Univ. dr. Dumitru  ȘUTOI, Asist. Univ. dr. Cosmin Iosif TREBUIAN, drd. Dr. Daian Ionel POPA

INTERNATIONAL WORKSHOP | NEW TRENDS IN PRECLINICAL RESEARCH

UMFVBT

Between December 13-15, 2023, the first edition of the "New trends in preclinical research” workshop with international participation, organized by the Council for Doctoral University Studies, will take place at the "Victor Babes" University of Medicine and Pharmacy in Timisoara. The event will bring together lecturers and specialists from the area of research-development-innovation in the field of health and will have two main parts focused on in vitro and in vivo preclinical testing. Furthermore, a series of presentations and discussions sessions related to new type compounds with biological activity (synthesis, characterization, evaluation) are provided.

ATESTAT DE STUDII COMPLEMENTARE ÎN VACCINOLOGIE

Disciplina de Epidemiologie Timișoara, România

Data începere: 08.01.2024
Durata: 4 luni
Total ore: 192 din care 84 ore teoretice și 108 ore practice (12 ore/săptămână, respectiv 3 zile  x 4 ore/zi).
Înscrierile se fac la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara:
-personal  la Secretariatul postuniversitar și rezidențiat;
-sau prin trimiterea documentelor de înscriere pe e-mail la adresa cursuripostuniv@umft.ro;