– 2 – LiteraTURA – întâlniri cu scriitorii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara vă invită la o nouă întâlnire LiteraTURA, din cadrul programului acțiuni culturale@UMFT.

Împreună cu Cristi Vicol vom explora nu numai istoria Timișoarei, literatura science-fiction, pulp-fiction și fantasy scrisă aici în ultimii ani, ci și teatrul, filmul și artele multimedia. Implicat în diverse proiecte culturale, editor al unor volume de proză scurtă în engleză și română, autor de romane și povestiri, Cristi Vicol va răspunde întrebărilor noastre despre răscrucile drumului său în cultura timișoreană, despre echilibrul dintre inspirație și management artistic.

Întâlnirea are loc vineri, 22 martie 2024, la ora 17.00, în clădirea Poșta Mare (strada Cicio Pop, nr. 2), etaj I și este moderată de ș. l. dr. Elena-Ligia Jebelean.

Înscrierea prealabilă este recomandabilă și se face prin completarea acestui formular (click aici).

Persoană de contact, coordonator programe culturale, Direcția Activități Extracurriculare – studenți: conf. dr. Daniela Șilindean: silindean.daniela@umft.ro

 

 LiteraTURA – întâlniri cu scriitorii
Galerie foto
Cristi ne-a vorbit despre activitatea lui culturală – teatru, literatură, ateliere de scriere creativă, lecturi publice, participări la festivaluri de literatură și proiecte culturale, management cultural.
Noi l-am întâmpinat cu traduceri ale unor fragmente din povestirile lui, apărute în volumul de proză scurtă „Anotimpul țânțarilor”. Studenții din anii I și II au tradus în limbile franceză, arabă, germană, sârbă și au primit aplauze la scenă deschisă pentru lectura lor, la fel ca cei care au scris texte originale inspirate de povestirile lui Cristi. De la istoria Timișoarei până la literatura SF contemporană, de la legende la scrierile pulp-fiction, am trăit împreună, cu multă bună dispoziție, mai bine de două ore de multiculturalitate.