Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a fost gazda celei de-a 9-a Conferințe a Secțiunii Europene a Academiei Internaționale de Științe Cardiovasculare, desfășurate în perioada 4 – 7 octombrie 2023.

Programul științific a inclus conferințele a 52 de prestigioși lectori invitați din străinătate (15 țări) care alături de cele ale lectorilor din țară și de prezentările orale selectate au abordat numeroase teme de cercetare fundamentală și clinică, translațională și integrativă a patologiei cardiovasculare, în cadrul a 16 sesiuni și 2 simpozioane și este disponibil aici.

Tinerii cercetători (doctoranzi, postdoctoranzi, masteranzi) au prezentat rezultatele cercetărilor sub formă de comunicări orale și postere și a fost încurajată participarea liberă a studenților, care au fost prezenți într-un număr foarte mare și au contribuit la organizare în calitate de voluntari.

Manifestarea a servit drept cadru de diseminare a celor mai noi descoperiri în cercetarea dedicată maladiilor cardiovasculare și comorbiditățile conexe, a reprezentat o oportunitate excelentă pentru participanți de a stabili colaborări cu colective de cercetare din străinătate și a crescut vizibilitatea internațională a universității.

Raportul asupra conferinței și o prezentare generală a universității au fost incluse în numărul din luna decembrie al newsletter-ului societății International Academy of Cardiovascular Sciences (IACS) și pot fi accesate aici:

https://iacsworld.com/wp-content/uploads/2023/12/CV-Network-Vol-22.-No.-4-December-2023.pdf

SCIENTIFIC AND POSTER SESSIONS
AWARDS AND RECOGNITIONS
YOUNG INVESTIGATOR COMPETITION AWARDS
POSTER AWARDS