Comunicat de presă

Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie (ARPP) în parteneriat cu Asociația Psihiatrică Timișoara și Universitatea de Medicină și Famacie „Victor Babeș” din Timișoara organizează în orașul de pe Bega, în perioada 16-19 mai, a XII-a ediție a Conferinței Naționale ARPP 2018.

Manifestare de tradiție a psihiatriei românești, Conferința Națională a invitat la Timișoara personalități marcante din țară și din străinătate, care activează în domeniul sănătății mintale, nu doar psihiatri, ci și medici de alte specialități, asistenți sociali, sociologi, antropologi, studenți și dascăli preocupați de tema, extrem de generoasă și actuală – „Sănătatea mintală, persoana și societatea”.

Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 16 mai, ora 17:30, și va fi găzduită de Sala de Conferințe a Hotelului Timișoara. Ea va fi urmată, pe parcursul celor trei zile, de simpozioane care vor prezenta lucrări de înaltă ținută științifică, în mod interactiv, adresate mai ales tinerilor specialiști interesați să cunoască realizările, provocările, dar și eșecurile din psihiatria românească, problematica tulburărilor psihice în contextul realității și nevoilor societății contemporane, progresul evident adus de cercetările științifice din acest domeniu, pe cât de frumos, pe atât de complex.

Nu va fi dată uitării nici prezentarea dimensiunii multiculturale a Banatului, gazda conferinței, sub forma inedită a unei „șezători a simțurilor”, desfășurată la Muzeul Satului Bănățean, în cadrul Proiectului „Spațiul Cultural Bănățean, între normalitate, anormalitate și supranatural”, finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Informații suplimentare și detalii privind programul evenimentului pot fi găsite pe adresa http://www.congrepsihiatrie.ro/ și pe site-ul http://e-psihiatrie.ro/