Toți afiliații Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara (cadre didactice, studenți, masteranzi, doctoranzi sau rezidenți) au drept de acces nelimitat, pe o perioadă de trei ani de zile, la cea mai mare prestigioasă bibliotecă virtuală medicală: Elsevier Clinical Key.

Biblioteca Virtuală Elsevier Clinical Key conține: principalele cărți medicale și chirurgicale de pe piață (peste 1100 de titluri), 650 de jurnale științifice medicale prestigioase, 1400 de pagini cu sinteze și analize critice ale unor subiecte medicale actuale, 300 de videoclipuri de instruire pentru efectuarea unor proceduri de consult, 40.000 de videoclipuri de instruire pentru efectuarea de proceduri medicale și chirurgicale, 4 milioane de imagini, grafice și tabele, peste 2900 de monografii de medicamente, și multe, multe alte materiale de documentare medicală folositoare.

Cum poate fi accesată biblioteca virtuală?

  1. Automat, de pe orice dispozitiv din rețeaua de internet a Universității (în acest caz nu este nevoie de autentificare pe platforma – accesul este autorizat implicit pe baza IP-ului instituției)
  2. Cadrele didactice și doctoranzii se pot autentifica prin crearea unui cont nou pe www.clinicalkey.comutilizând adresa de email @umft.ro!!!! După crearea contului, utilizând meniul paginii web (dreapta sus), se accesează „Remote Access” unde se va introduce din nou adresa instuțională (@umft.ro). În acest moment, utilizatorul va primi prin email un link de confirmare a adresei de mail, după a cărui accesare contul va fi asociat instituției și va beneficia de acces nelimitat la resursele bibliotecii virtuale
  3. Studenții, masteranzii și rezidenții Universității se vor înscrie pentru acces utilizând următorul formular de la următoarea adresă: https://forms.gle/JDTmVBpbDB2AmfqBA.După înscriere, într-o perioadă de aproximativ 2 săptămâni vor primi datele pentru primul acces la bibliotecă prin email. La primul acces își vor crea un cont utilizând email-ul personal și stabilind o parola de acces. În continuare, vor putea accesa biblioteca din orice locație utilizând email-ul personal și parola stabilită. ATENȚIE!!! Persoanele care s-au înregistrat pentru acces la clinicalkey.comîn perioada de probă, prin UMFVBT (Aprilie 2020) vor utiliza aceleași credențiale de acces (user și parolă), conturile fiind deja activate. Nu există posibilitatea efectuării unei noi înregistrări. În situația în care ați uitat parola, o puteți reseta, primind o nouă parolă pe adresa de email personală cu care ați făcut înregistrarea inițială, în luna Aprilie 2020.

Biblioteca virtuală poate fi accesată la următoarea adresă:
www.clinicalkey.com