Anul pregatitor de limba română organizat la Universitatea Politehnica Timișoara:

Universitatea Politehnica Timişoara, universitate de cercetare avansată şi educaţie, este astăzi una dintre şcolile româneşti cu tradiţie, recunoscută în plan naţional şi internaţional, atât prin activitatea generaţiilor de cadre didactice, cât şi prin activitatea de excepţie a unor academicieni prestigioşi. În spiritul tradiţiei, misiunea Universităţii Politehnica Timişoara constă în satisfacerea cerinţelor de competenţă ale mediului societal, prin asigurarea formării profesionale superioare, de nivel universitar şi postuniversitar. Purtătoare de valori fundamentale, misiunea reflectă, totodată, preocuparea pentru viitorul societăţii, prin trasarea direcţiilor de dezvoltare a acesteia în plan local, regional, naţional, internaţional.

Universitatea Politehnica Timișoara este acreditată să organizeze Anul Pregătitor de limba română în domeniile:

  • matematică și științe ale naturii;
  • științe inginerești;
  • științe sociale;
  • științe umaniste și arte;
  • științe biologice și biomedicale.

Acest curs intensiv de limba română este obligatoriu pentru studenții străini care doresc să urmeze programe complete de studii predate în limba română.

La curs se pot înscrie:

  • Cetățeni din state terțe care doresc să urmeze studii în limba română (licență, masterat sau doctorat) la Universitatea Politehnica Timișoara sau o altă universitate din România. Taxa de școlarizare se percepe în valută. Valoarea acesteia este 1980 EUR/an universitar.
  • Cetățeni din state UE care doresc să urmeze studii în limba română (licență, masterat sau doctorat) la Universitatea Politehnica Timișoara sau o altă universitate din România. Taxa de școlarizare se percepe în lei. Valoarea acesteia este 2500 RON/an universitar.
  • Români de pretutindeni care doresc să învețe sau să își îmbunătățească nivelul de limba română înainte de a urma un program de studii la Universitatea Politehnica Timișoara sau o altă universitate din România. Taxa de școlarizare se percepe în lei. Valoarea acesteia este 2500 RON/an universitar.

Număr de locuri: 100

Informații suplimentare: http://www.upt.ro/international/Mobilitati-Si-Cooperari-Internationale_An-pregatitor-de-limba-romana_172_ro.html

Persoană de contact: Bianca ZABLATOSCHI, student-admissions@upt.ro, tel: 0256-403187