COMUNICAT

       Având în vedere informațiile inexacte apărute în presa locală în data de 16 ianuarie 2021 cu privire la procentul de cadre didactice ale Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara (UMFVBT) care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, vă comunicăm următoarele:

  • Din totalul cadrelor didactice titulare ale UMFVBT care nu au integrare clinică, nu sunt medici rezidenți, nu lucrează în sistemul medico-farmaceutic privat (169 persoane),  au fost vaccinate un număr de 123 persoane, rezultând un procent de 72.8% cadre didactice vaccinate. Alături de aceștia, au solicitat vaccinarea și 17 cadre didactice auxiliare.
  • Din totalul cadrelor didactice, 340 au integrare clinică (asociat activității academice au și activitate medicală în spitalele de stat din Timișoara) la care se adaugă 336 sunt medici rezidenți sau medici, medici stomatologi sau farmaciști care lucrează în sistemul medico-farmaceutic privat – vaccinarea acestora a fost organizată prin unitatea sanitară în care lucrează, motiv pentru care nu figurează în listele de programări pentru vaccinare ale UMFVBT
  • Până în data de 15 ianuarie 2021 au fost vaccinați sau programați pentru vaccinare un număr de 1774 studenți ai UMFVBT prin contul instituțional al universității, campania de vaccinare și programare pentru vaccinare fiind în desfășurare.
  • O parte din cadrele didactice, medici aflați în prima linie de luptă împotriva COVID-19, au contactat infecția și, în momentul de față, au un titru suficient de anticorpi. Au solicitat să fie vaccinați după scăderea titrului de anticorpi protectori.  

 

Timișoara
16 ianuarie 2021