Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a încheiat astăzi un acord cu DataCamp, prin care 200 de cadre didactice ori doctoranzi respectiv 300 de studenți, masteranzi ori rezidenți ai săi vor putea accesa gratuit, timp de 6 luni platformele de training on-line ale DataCamp.
 
DataCamp este principalul furnizor de servicii de instruire la distanță în Data Science, Statistică, Biostatistică și metode de Inteligență Artificială (prin instrumente de Machine Learning). Modulele de instruire se desfășoară on-line, cursanții putând accesa oricând resursele (acestea fiind înregistrate), iar principiul de învățare este acela de learn by example, cu o ghidare intuitivă din partea instructorilor, pornind de la “zero” și ajungând la nivel de expert. Instrumentele pentru care se oferă training sunt instrumente consacrate și unanim acceptate în lumea biostatisticii și a științei datelor: R, Python, Excel, SQL, Scala și altele. 
 
Știm cu toții că în medicina bazată pe dovezi biostatistica și data science reprezintă o componentă esențială – fără acestea neputând genera noi cunoștințe medicale valide – astfel o analiză statistică riguroasă și corectă fiind o componentă indispensabilă oricărui articol științific medical original, oricărei lucrări de licență, teze de doctorat de fapt oricărei cercetări medicale! Așadar, vă îndemnăm cu încredere ca în aceste vremuri în care #staiacasa să folosiți cu cât mai mult folos timpul, dezvoltându-vă aceste abilități, atât de necesare în cercetarea medicală (cu atât mai mult cu cât în afara acestui parteneriat un abonament de 6 luni ar presupune costuri de 150 USD). 
Cum procedez pentru a beneficia de acest cont?
 
Dacă ești cadru didactic sau doctorand al UMFVBT completează următorul formular (atenție, în acest formular se pot înscrie doar colegii care au adresa instituțională @umft.ro):
 
Pentru studenți, masteranzi ori rezidenți fără adresă de email @umft.ro:
 
Având în vedere că numărul de înregistrări este limitat, formularele se vor închide automat la 200 (adrese @umft.ro) respectiv 300 de înregistrări!