UMFVBT găzduiește în perioada 26 septembrie – 29 septembrie 2014 a 6-a ediție a Școlii de Imunologie din regiunea Europei de Sud-Est – EFIS-EJI South Eastern European Immunology School (SEEIS2014).Sunt încurajați să participe tinerii cercetatori din regiunea Europei de Sud-Est, în mod deosebit din România și țările vecine, pentru a aplica în cadrul acestei școli, astfel încât atât Universitatea de Medicină și Framacie “Victor Babeș”cât și participanții vor avea oportunitatea unor interacțiuni științifice interesante în domeniul imunologiei.

European Federation of Immunological Societies (EFIS) și International Union of Immunological Societies (IUIS), cu sprijinul Societății Române de Imunologie și al Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara, vor organiza la Timișoara EFIS-EJI South Eastern European Immunology School (SEEIS2014), în perioada 26 – 29 septembrie 2014, în sălile de conferințe ale NH Hotel Timișoara, Strada Pestalozzi 1/a.

Manifestarea are loc pentru prima dată în România și reunește specialiști din domeniul imunologiei din Austria, Canada, Franța, Finlanda, Germania, Ungaria, India și România. Tematica se va centra pe progresele recente în studiul inflamației și infecției, biologiei celulelor T și B, imunogeneticii, precum și al bolilor autoimune.

La cursuri și workshop-uri sunt așteptați să participe 60 de tineri cercetători din sud-estul Europei, în special din România și din țările învecinate, participarea fiind susținută financiar integral de către EFIS.

Înscrierea se face pe site-ul oficial al manifestării (www.bnitm.de/SEEIS2014), până la data de 10 iulie 2014, fiind invitați să participe tineri cercetători, doctoranzi, sau studenți din ultimii ani de facultate interesați de domeniul imunologiei.