Contactează-ne

Adresa: Bulevardul Alexandru Odobescu, Nr. 1-3, Timisoara
Telefon: 0722322877
E-mail: citu.ioan@umft.ro., bernad.elena@umft.ro

Colectivul departamentului

Director departament

📲 Telefon: 0722322877

📧 Email: citu.ioan@umft.ro

📃 Curriculum vitae

Consililul departamentului

📲 Telefon: –

📧 Email: sas.ioan@umft.ro

📃 Curriculum vitae

📲 Telefon: 0722379832

📧 Email: chiriac.veronica@umft.ro

📃 Curriculum vitae

📲 Telefon: –

📧 Email: boia.marioara@umft.ro

📃 Curriculum vitae

📲 Telefon: 0723339000

📧 Email: popa.zoran@umft.ro

📃 Curriculum vitae

Prezentare generală

Departamentul este constituit din 3 Clinici Universitare de Obstetrica-Ginecologie si 1 Clinica Universitara  de Neonatologie si Puericultura, având  specialitatile: obstetrica–ginecologie, respectiv neonatologie si puericultura.

Resursa umana este reprezentata de 44 cadre didactice. 

Activitatea cu studentii / masteranzi consta in:

  • coordonarea stagiilor practice in cadrul carora studentii au posibilitatea de a intra in contact cu pacientii si de a urmari conduita aplicata la cazurile internate in aceste clinici;
  • organizarea de microcursuri, demonstratii practice si prezentari de cazuri interactive, cursuri prezentate intr-o maniera moderna computerizata;
  • organizarea de manifestaristiintifice / workshopuri / cercuri studentesti;
  • coordonarea lucrarilor de licenta/disertatie;

Studentii sunt stimulati sa participe cu lucrari la manifestaristiintifice. De asemenea, prin utilizarea diferitelor forme de suporturi de studiu, multimedia si site-uri medicale specializate, cadrele didactice realizeaza un proces de invatamant modern.
Periodic, departamentul organizeaza cursuri post-universitare si examene de competenta, conferinte si congrese nationale si internationale.
In cadrul departamentului se desfasoara de asemenea si activitati legate de studii doctorale.

Membrii departamentului sunt cooptati in procesul de cercetare participand la desfasurarea unor proiecte si studii clinice. Diseminarea rezultatelor se realizeaza prin comunicarea lor in cadrul unor manifestaristiintificenationale si internationale si publicarea in reviste recunoscute CNCSIS si reviste de circulatieinternationala ISI.
Membrii departamentului au o capacitate extraordinara de a lucra in echipa atat in cadrul colectivului cat si cu alte departamente si institutii de la nivel national cat si de peste hotare. Alinierea procesului didactic si de cercetare la standardele europene se realizeaza prin colaborari cu alte universitati de peste hotare. Toate acestea sunt posibile prin respectarea normelor de disciplina si a normelor etice in indeplinirea atributiilor.