Știri excelente pentru cei care se confruntă cu alergii! Județul Timiș marchează o premieră la nivel național, dând startul unei inițiative care va îmbunătăți calitatea vieții multor cetățeni.

Trei senzori de depistare a alergenilor au fost instalați în Timișoara și în județ, iar echipamentele pot detecta și măsura nivelul alergenilor din aer și oferă date în timp real, ajutând astfel medicii și pe cei suferinzi să fie informați și să ia măsuri preventive atunci când nivelul alergenilor este crescut.

Proiectul a fost pus în aplicare de Consiliul Județean Timiș, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” și cu Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara. O altă veste bună este adoptarea Legii pacientului alergic, care va aduce o serie de îmbunătățiri privind depistarea și tratarea bolilor cauzate de alergeni. Detalii ne oferă prof. univ. dr. Carmen Panaitescu Bunu, șefa Disciplinei de Fiziologie din cadrul UMFVB Timișoara și președintele Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică.