După un prim mandat care a debutat în condiții excepționale, cu închiderea fizică a cursurilor și trecerea la învățământul online, ca urmare a declarării stării de urgență din cauza pandemiei de COVID 19,  prof. univ. dr. Octavian Crețu începe un nou mandat ca rector al Universității de Medicină și Farmacie  „Victor Babeș” din Timișoara, cu noi provocări și proiecte care au menirea de a aduce instituția noastră de învățământ mai aproape de cerințele pieței muncii și de nevoile societății contemporane.

O noutate semnificativă în acest sens va fi înființarea unei noi facultăți, răspuns la nevoia de specializare mai profundă în domenii precum nutriție, fizioterapie și îngrijiri paliative.

Va fi dezvoltat inclusiv un modul de studii de scurtă durată pentru formarea de experți în toxicologie și medicina adicțiilor: consumul de droguri, de alcool, jocuri de noroc, dependența de dispozitive electronice mobile și altele.

În plus, sunt în curs proiecte cu fonduri PNRR, pentru un centru de abilități și simulări și un proiect pentru modernizarea catedrei de Anatomie.

De asemenea, construcția noului campus universitar de la Ghiroda a intrat în linie dreaptă, iar noua clădire de pe bulevardul Pestalozzi va oferi noi spații moderne și facilități la standarde actuale pentru Facultatea de Medicină Dentară.

O nouă construcție va găzdui un centru specializat în microbiologie, parazitologie, epidemiologie și igienă, care va fi deschis atât pentru activități  didactice, cât și pentru servicii oferite comunității economice, dar nu numai.

Astfel, prin aceste proiecte, dar și prin numeroase altele, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara își menține angajamentul de a oferi o educație medicală de top și de a contribui la cerințele comunității.