Asociația Națională Romană de Mucoviscidoză (Fibroza Chistică), impreună cu Universitatea de Medicină si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara, Departamentul Pediatrie, organizează in 11-13 Octombrie 2018, primul Simpozion de Pneumologie Pediatrică (http://armv.ro/simpozion-pneumologie-pediatrica).

Ideea simpozionului a pornit din necesitatea dezvoltării unui suport educațional in pneumologie pediatrică, o disciplină relativ nouă dar foarte importantă. Patologia pediatrică include un procent semnificativ de maladii respiratorii, care sunt cele mai frecvente boli ale copilăriei, de aceea importanța lor este majoră. Tematica simpozionului este structurată pe patologii frecvente – astmul la copil mic, wheezing-ul recurent, tusea cronică, alergiile copilului, infecții respiratorii, dar vizează și teme noi ca ecografia pulmonară în pediatrie, ventilația noninvazivă.

La simpozion vor participa 250 de medici si studenti, lectorii fiind specialisti timisoreni dar si din UK si Irlanda in Pneumologie si Pneumologie Pediatrică.

Va asteptam cu drag,

Presedinte ARMV-Prof. Dr. Liviu Pop

Presedinte Simpozion-S.L. Dr. Ioana Ciucă

Departamentul XI Pediatrie, UMFT