Dragi membri ai comunității academice a Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara,
 
Așa cum am promis încă de când am candidat pentru funcția de rector – și vă mulțumesc încă o dată pentru onoarea de a fi ales și pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o – una dintre prioritățile acestui mandat este să redefinim și să dezvoltăm prestigiul școlii medicale timișorene. 
 
Avem o comunitate academică valoroasă. Am format generații întregi de studenți, care sunt medicii, stomatologii și farmaciștii de astăzi, unii dintre ei ducând la nivel internațional prestigiul universității unde au fost formați. 
Din această perspectivă, consider că universitatea noastră merită și trebuie să aibă și o identitate vizuală care să arate prestigiul, tradiția și valorile care ne călăuzesc în activitatea noastră zilnică. 
 
Din acest motiv am dorit să organizez un referendum intern la care vă invit să participați pe toți și în care să votați (un singur vot pe e-mail din partea fiecăruia dintre dumneavoastră) identitatea vizuală pe care ar trebui să o adopte, din punctul dumneavoastră de vedere, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara. 
 
Vă propunem patru variante, dintre care o vom alege pe cea care va întruni cele mai multe voturi. Așa cum am promis, deciziile importante le luăm împreună. 
Cele patru variante pot fi vizualizate în documentul pdf anexat prezentei pagini.
 
Care este procedura de vot?
La referendum pot vota asistenții universitari (atât cei angajați pe perioadă nedeterminată cât și determinată), șefii de lucrări, conferențiarii și profesorii universitari ai universității noastre. Totodată, vor vota și studenții reprezentanți în Senat și Consiliile Facultăților.

Și, deoarece sunt convins că ei reprezintă viitorul iar acțiunile noastre trebuie să fie îndreptate spre idealurile lor, votul meu îl voi ceda primului dintre cei mai noi reprezentanți ai corpului nostru academic: studentului care va ocupa primul loc la concursul de admitere de duminică, 26 iulie 2020.

Pentru vot, vă rugăm să trimiteți un scurt e-mail către adresa referendum@umft.ro care să conțină varianta de identitate vizuală aleasă (V1, V2, V3 sau V4) numele dvs., gradul didactic și disciplina în care activați. Votul poate fi transmis până cel târziu Marți, 28 Iulie 2020, ora 12:00. 
 
Împreună suntem Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara!
 
Cu deosebită considerație,
Prof. Univ. Dr Octavian Crețu
Rector al UMFVBT