În perioada 3 – 8 martie 2022 a avut loc evenimentul Săptămâna județului Timiș la ”Expo Dubai” 2020 – Pavilionul României, la care au participat reprezentanți de frunte ai universităților timișorene, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș.  Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara a fost reprezentată de o delegație condusă de Prof. Univ. Dr. Claudia Borza, Prorector Relații Internaționale. Obiectivul principal al târgului educațional a fost acela de a prezenta vizitatorilor universitățile timișorene, oferta educațională dedicată studenților internaționali, precum și deschiderea acestor instituții către noi parteneriate internaționale.
În cadrul târgului educațional, sub egida Alianței Timișoara Universitară (ATU) a fost organizată conferința Timișoara – University City, dedicată prezentării celor patru universități membre. La conferință au participat domnul Ferdinand Nagy, Comisar General al României la Expoziția Mondială Dubai 2020, domnul Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, numeroși vizitatori ai pavilionului precum și tineri interesați de a studia în Timișoara.
Ideea fundamentală care a stat la baza tuturor prezentărilor a pus accentul componenta universitară ca fiind esențială pentru dezvoltarea județului Timiș iar implicarea universităților în activitatea economică, socială și culturală la nivel regional implică o colaborare din partea acestora. În acest context, în anul 2020 au fost puse bazele primei structuri de cooperare și consolidare a centrului universitar Timișoara și a capacităților de cercetare, dezvoltare și inovare științifică, prin constituirea Alianței Timișoara Universitară (ATU) de către cele 4 universități publice: Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest  din Timișoara, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara.