Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara organizează în data de 12 iunie 2015 evenimentul ”Workshop on ethical, legal and regulatory issues in ATMPs within FP7 REBORNE project”, în Sala Senatului,între orele 10:00-15:30.

Workshop-ul se adresează tinerilor cercetători, doctoranzi și studenți interesați de aspectele etice și legislative ale studiilor clinice bazate pe terapii avansate și face parte din evenimentele de diseminare a activităților din cadrul proiectului FP7 REBORNE (http://www.reborne.org/presentation.html), în care universitatea noastră este partener.

La acest workshop sunt invitați cercetători de renume în domeniul eticii și legislației cu privire la terapiile avansate:

  • Prof. Dr. Pierre Layrolle (Coordonatorul proiectului FP7 REBORNE, Inserm UMR 957 și Facultatea de Medicină din Nantes, Franța)
  • Prof. Dr. Alberto García Gómez (UNESCO chair, Catedra de Bioetică și Drepturile Omului, Italia)
  • Prof. Dr. Torsten Tonn (Colaborator CAT, Institutul de Medicină Transfuzională, Centrul de Terapii Regenerative, Germania)
  • Cristina Avendaño (Secretar al Comitetului de Etică a Cercetării, Spitalul Puerta de Hierro Majadahonda, Spania)

În cadrul workshop-ului va fi organizată o masă rotundă pe tema eticii în cercetare coordonată de Prof. Dr. Alexandra Enache (UMFVBT) la care tinerii cercetători interesați vor putea dezbate aspectele etice și legislative ale terapiilor avansate, inclusiv ale utilizării celulelor stem.

Comitetul de organizare: Carmen Panaitescu Bunu, Carmen Tatu, Gabriela Tănasie

Pentru înscrieri adresa de contact este:
Email: cbunu@umft.ro
Telefon: 0256490507