INTERVIU

 PROGRAMUL DE MOBILITĂȚI ERASMUS+

 2022 – 2023

CE ESTE ERASMUS+?

Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport pentru perioada 2021-2027; acesta oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate, fie ca persoane sau ca instituții/organizații.

Programul este un instrument-cheie care sprijină îndeplinirea obiectiveleor stabilite la nivel european prin Spațiul european al educației, Planul de acțiune pentru educația digitală (2021-2027), Strategia UE pentru tineret, Agenda pentru competențe în Europa și Planul de lucru al Uniunii Europene pentru sport.

Obiectivul general al programului Erasmus+ este de a sprijini dezvoltarea educațională, personală și profesională a persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport.

IMPORTANT

  • Numărul de locuri oferite este provizoriu; locurile definitive vor fi stabilite doar după ce universitatea va fi informată cu privire la finanțarea pe anul universitar 2022-2023; în cazul în care finanțarea va fi insuficientă pentru acoperirea integrală a perioadelor de mobilitate, numărul locurilor vor fi reduse la jumătate (în cazul în care există mai mult de o mobilitate).
  • De asemenea, în cazul finanțării insuficiente, studenții pot opta pentru participarea cu FINANȚARE PARȚIALĂ sau în regim de ”ZERO GRANT STUDENT”, adică cu finanțare proprie.
  • Fondurile furnizate de ANPCDEFP NU sunt destinate acoperirii integrale a cheltuielilor.
  • Studentii/cadrele didactice/personalul administrativ vor depune dosarele cu actele necesare la Biroul Erasmus+ (Prorectoratul de Relatii Internationale) pana in data de 29 martie 2022 (de luni pana vineri, intre orele 11 – 13).
  • Cadrele didactice care doresc sa participe intr-un program de predare trebuie sa depuna la dosar o invitatie oficiala din partea universitatii gazda, insotita de un program de predare (Documente Erasmus+).
  • Personalul administrativ care doreste sa participe intr-un program de formare trebuie sa depuna la dosar o invitatie oficiala din partea universitatii gazda sau acceptul universitatii gazda de a participa la un seminar de formare.
  • Participarea cadrelor didactice/personalului administrativ la programele de predare/formare trebuie sa aiba avizul Rectorului universitatii si sa fie aprobate in Consiliul de Administratie.

Interviul de selectie va avea loc online pe Zoom pe data de 1 aprilie 2022, ora 13.

Linkul si parola de acces vor fi comunicate prin e-mail candidatilor care si-au depus dosare complete la timp la o data ulterioara. 
Formularul de inscriere poate fi descarcat de pe site, sectiunea „Documente utile”.
Dosarul de înscriere se trimite pe mail la adresa relint@umft.ro
Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta prin e-mail la adresa relint@umft.ro
Pentru informații suplimentare privind drepturile și obligațiile studenților Erasmus, vă rugăm accesați Metodologia Erasmus care poate fi găsită la secțiunea ”Documente utile” .

Prof. univ. dr. Mihai Gafencu
Director Direcția de Dezvoltare Erasmus
Coordonator Institutional ERASMUS

↓ Informații complete găsiți accesând documentele de mai jos ↓