Contactează-ne

Adresa: Strada Regimentul 13 Călărași, Demisol Cămin 1-2, centru Abilități
Telefon: +40722343722
E-mail: mederle.ovidiu@umft.ro

Colectivul clinicii universitare

Şef clinică universitară

📲 Telefon: +40722343722

📧 Email: mederle.ovidiu@umft.ro

📃 Curriculum vitae

Membri

📲 Telefon:  +40721936835

📧 Email: chioibas.raul@umft.ro

📃 Curriculum vitae

📲 Telefon: +40744644230

📧 Email: marza.adina@umft.ro

📃 Curriculum vitae

📲 Telefon: +40740296554

📧 Email: trebuian.cosmin@umft.ro

📃 Curriculum vitae

📲 Telefon: +40744772427

📧 Email: alina.petrica@umft.ro

📃 Curriculum vitae

📲 Telefon: +40726839049

📧 Email: dumitru.sutoi@umft.ro

📃 Curriculum vitae

📲 Telefon:  +40741419582

📧 Email: crintea.iulia@umft.ro

📃 Curriculum vitae

Prezentare generală

           În ciuda statisticii care atestă faptul că un număr mic de studenți la medicină doresc să urmeze calea medicinei de Urgențe, care este un drum dificil ce necesită o investiție mare de timp și stres, subiectele abordare de-a lungul cursurilor și stagiilor reprezintă urgențe medicale, cu care, indiferent de specializarea aleasă, viitorul medic se va confrunta mai devreme sau mai târziu cu acestea.

          Cheia succesului în domeniul medical este reprezentată de buna pregătire a medicului. Reușita este direct proporțională cu cunoștințele dobândite în urma experienței acumulate de-a lungul anilor de studiu din timpul facultății și a lucrului în cadrul clinic.

          Din acest motiv, este indispensabil ca viitorul medic să cunoască abordarea principalelor situații de urgență care pun în pericol viața pacientului pentru a o salva!

          Acordarea primului ajutor atât în spital cât și în mediul extraspitalicesc atât din punct de vedere cât și practic, cunoașterea și utilizarea protocoalelor actualizate de resuscitare cardio-pulmonară a ritmurilor șocabile și non-șocabile, evaluarea pacientului, lucrul în echipă și leadershipul, pacientul din sfera trauma, managementul șocurilor, a urgențelor respiratorii și cardio-vasculare, a comei, convulsiilor dar și a intoxicațiilor, reprezintă principalele topice care vor fi abordate atât teoretic cât și practic de-a lungul întâlnilor cu cadrele universitare ale acestei discipline!

          Disciplina de Urgențe încearcă să aducă informații de actualitate esențiale studenților, pe care să le expună într-un mod inovativ atât din punct de vedere practic cât și teoretic în scopul formării unei baze de cunoștințe de pe care viitorul medic poate construi și își poate dezvolta complex aptitudinilie pluridisciplinare.

          Sub conducerea și coordonarea domnului Prof. Univ. dr. Ovidiu Alexandru Mederle, această disciplină este compusă din: Ș.L. dr. Alina Petrică, Ș.L. dr. Raul Chioibaș, Asist. Univ. dr. Adina Mârza, Asist. Univ. dr. Cosmin Trebuian, Asist. Univ. dr. Iulia Crintea și Asist. Univ. dr. Dumitru Șutoi.