Având în vedere informaţiile inexacte apărute în presa locală în data de 16 ianuarie 2021 cu privire la procentul de cadre didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara (UMFVBT) care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, vă comunicăm următoarele:

  • Din totalul cadrelor didactice titulare ale UMFVBT care nu au integrare clinică, nu sunt medici rezidenţi, nu lucrează în sistemul medico-farmaceutic privat (169 persoane),  au fost vaccinate un număr de 123 persoane, rezultând un procent de 72.8% cadre didactice vaccinate. Alături de aceştia, au solicitat vaccinarea şi 17 cadre didactice auxiliare.
  • Din totalul cadrelor didactice, 340 au integrare clinică (asociat activităţii academice au şi activitate medicală în spitalele de stat din Timişoara) la care se adaugă 336 sunt medici rezidenţi sau medici, medici stomatologi sau farmacişti care lucrează în sistemul medico-farmaceutic privat – vaccinarea acestora a fost organizată prin unitatea sanitară în care lucrează, motiv pentru care nu figurează în listele de programări pentru vaccinare ale UMFVBT
  • Până în data de 15 ianuarie 2021 au fost vaccinaţi sau programaţi pentru vaccinare un număr de 1774 studenţi ai UMFVBT prin contul instituţional al universităţii, campania de vaccinare şi programare pentru vaccinare fiind în desfăşurare.
  • O parte din cadrele didactice, medici aflaţi în prima linie de luptă împotriva COVID-19, au contactat infecţia şi, în momentul de faţă, au un titru suficient de anticorpi. Au solicitat să fie vaccinaţi după scăderea titrului de anticorpi protectori.