INTERVIU

 PROGRAMUL DE MOBILITĂȚI ERASMUS+

 2023 – 2024

CE ESTE ERASMUS+?

Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport pentru perioada 2021-2027; acesta oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate, fie ca persoane sau ca instituții/organizații.

Programul este un instrument-cheie care sprijină îndeplinirea obiectiveleor stabilite la nivel european prin Spațiul european al educației, Planul de acțiune pentru educația digitală (2021-2027), Strategia UE pentru tineret, Agenda pentru competențe în Europa și Planul de lucru al Uniunii Europene pentru sport.

Obiectivul general al programului Erasmus+ este de a sprijini dezvoltarea educațională, personală și profesională a persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport.

IMPORTANT

  • Numărul de locuri oferite este provizoriu; locurile definitive vor fi stabilite doar după ce universitatea va fi informată cu privire la finanțarea pe anul universitar 2023-2024; în cazul în care finanțarea va fi insuficientă pentru acoperirea integrală a perioadelor de mobilitate, numărul locurilor vor fi reduse la jumătate (în cazul în care există mai mult de o mobilitate).
  • De asemenea, în cazul finanțării insuficiente, studenții pot opta pentru participarea cu FINANȚARE PARȚIALĂ sau în regim de ”ZERO GRANT STUDENT”, adică cu finanțare proprie.
  • Fondurile furnizate de ANPCDEFP NU sunt destinate acoperirii integrale a cheltuielilor.
  • Studentii/cadrele didactice/personalul administrativ vor trimite dosarele cu actele necesare la Biroul Erasmus+ (Prorectoratul de Relatii Internationale) pana in data de 28 martie 2023.
  • Cadrele didactice care doresc sa participe intr-un program de predare trebuie sa depuna la dosar o invitatie oficiala din partea universitatii gazda, insotita de un program de predare (Documente Erasmus+).
  • Personalul administrativ care doreste sa participe intr-un program de formare trebuie sa depuna la dosar o invitatie oficiala din partea universitatii gazda sau acceptul universitatii gazda de a participa la un seminar de formare.
  • Participarea cadrelor didactice/personalului administrativ la programele de predare/formare trebuie sa aiba avizul Rectorului universitatii si sa fie aprobate in Consiliul de Administratie.

 

Interviul de selectie va avea loc cu prezență, în Aula Magna pe data de 31 martie 2023, ora 12.

Formularul de inscriere poate fi descarcat de pe site, sectiunea „Documente utile”.
Dosarul de înscriere se trimite pe mail la adresa erasmus@umft.ro
Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta prin e-mail la adresa erasmus@umft.ro
Pentru informații suplimentare privind drepturile și obligațiile studenților Erasmus, vă rugăm accesați Metodologia Erasmus care poate fi găsită la secțiunea ”Documente utile” .

Prof. univ. dr. Mihai Gafencu
Director Direcția de Dezvoltare Erasmus
Coordonator Institutional ERASMUS

 

↓ Informații complete găsiți accesând documentele de mai jos ↓