INTERVIU

 PROGRAMUL DE MOBILITĂȚI ERASMUS+

 2024 – 2025

CE ESTE ERASMUS+?

Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport pentru perioada 2021-2027; acesta oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate, fie ca persoane sau ca instituții/organizații.

Programul este un instrument-cheie care sprijină îndeplinirea obiectiveleor stabilite la nivel european prin Spațiul european al educației, Planul de acțiune pentru educația digitală (2021-2027), Strategia UE pentru tineret, Agenda pentru competențe în Europa și Planul de lucru al Uniunii Europene pentru sport.

Obiectivul general al programului Erasmus+ este de a sprijini dezvoltarea educațională, personală și profesională a persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport.

IMPORTANT

 • Numărul de locuri oferite este provizoriu; locurile definitive vor fi stabilite doar după ce universitatea va fi informată cu privire la finanțarea pe anul universitar 2024-2025; în cazul în care finanțarea va fi insuficientă pentru acoperirea integrală a perioadelor de mobilitate, numărul locurilor vor fi reduse la jumătate (în cazul în care există mai mult de o mobilitate).
 • De asemenea, în cazul finanțării insuficiente, studenții pot opta pentru participarea cu FINANȚARE PARȚIALĂ sau în regim de ”ZERO GRANT STUDENT”, adică cu finanțare proprie.
 • Fondurile furnizate de ANPCDEFP NU sunt destinate acoperirii integrale a cheltuielilor.
 • Studentii/cadrele didactice/personalul administrativ vor încărca documentele pe platforma online până pe data de
  26 martie 2024 accesand linkul de mai jos ↓
                                                                 https://erasmus.umft.ro/#/login  
 • Cadrele didactice care doresc sa participe intr-un program de predare trebuie sa depuna la dosar o invitatie oficiala din partea universitatii gazda, insotita de un program de predare (Documente Erasmus+).
 • Personalul administrativ care doreste sa participe intr-un program de formare trebuie sa depuna la dosar o invitatie oficiala din partea universitatii gazda sau acceptul universitatii gazda de a participa la un seminar de formare.
 • Participarea cadrelor didactice/personalului administrativ la programele de predare/formare trebuie sa aiba avizul Rectorului universitatii si sa fie aprobate in Consiliul de Administratie.

Interviul de selecție va avea loc cu prezență, în Sala Senatului pe data de 5 aprilie, ora 12.

Formularul de inscriere poate fi descarcat de pe site, sectiunea „Documente utile”.
Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta prin e-mail la adresa relint@umft.ro   
Pentru informații suplimentare privind drepturile și obligațiile studenților Erasmus, vă rugăm accesați Metodologia Erasmus care poate fi găsită la secțiunea ”Documente utile” .

Prof. univ. dr. Mihai Gafencu
Director Direcția de Dezvoltare Erasmus
Coordonator Institutional ERASMUS

 

↓ Informații complete găsiți accesând documentele de mai jos ↓