Contactează-ne

Adresa: Cladirea Postei, et. 1, Timişoara

 
Colectivul catedrei universitare

Şef catedră universitară

📲 Telefon: 0745042035

📧 Email: hogea.lavinia@umft.ro

📃 Curriculum vitae

Membri

📲 Telefon: 0749194944

📧 Email: bratu.lavinia@umft.ro

📃 Curriculum vitae

📲 Telefon:  0747501741

📧 Email: anghel.teodora@umft.ro

📃 Curriculum vitae

Prezentare generală

Psihologia reprezintă studiul științific al minții și al comportamentului uman, incluzând studiul fenomenelor conștiente și inconștiente, inclusiv sentimentele și gândurile. Este o disciplină academică de mare amploare, depășind granițele dintre științele naturale și cele sociale. Studiază modul în care oamenii gândesc, acționează, reacționează și interacționează. Este studiul comportamentului uman (și animal) și al gândurilor și emoțiilor care ne ghidează comportamentul. Psihologii caută o înțelegere a proprietăților emergente ale creierului, legând psihologia de neuroștiințe.

Științele comportamentale descriu studiul comportamentului uman prin utilizarea experimentului și observației sistematice. În special, științele comportamentale studiază modul în care emoțiile, mediul și factorii sociali ne influențează deciziile.

Psihologia sănătății reprezintă studiul proceselor psihologice și comportamentale în sănătate, boală și îngrijire medicală. Este preocupată de înțelegerea modului în care factorii psihologici, comportamentali și culturali contribuie la starea de sănătate sau boală.

Sănătatea este nu numai produsul proceselor biologice (de exemplu, un virus, tumoare etc.), ci și al unor procese psihologice profunde (de exemplu, gânduri și credințe), comportamentale (de exemplu, obiceiuri) și sociale, procese care sunt legate de modelul biopsihosocial. Putem înțelege cu ajutorul psihologiei sănătății mai bine toți factorii care permit oamenilor să fie sănătoși, să se recupereze după o boală sau să facă față unei afecțiuni cronice și, în același timp ne premite să devenim mai conștienți de cauzele profunde ale bolilor

Cursuri postuniversitare
 • CREIER, COGNIŢIE ŞI CONŞTIENŢĂ
  Lector: Ş.L. dr. Anghel Teodora
 • MEDICINA PSIHOSOMATICĂ
  Lector: Ş.L. dr. Anghel Teodora
 • MEDICINĂ COMPORTAMENTALĂ, PREVENŢIE IN SĂNĂTATE
  Ş.L. dr. Bratu Lavinia

  Prof. Univ. dr. Hogea Lavinia
 • GENETICA COMPORTAMENTULUI UMAN – CONSILIERE GENETICĂ
  Prof. Univ. dr. Hogea Lavinia

  Ş.L. dr. Bratu Lavinia
Workshopuri
 • Călătorie către sine –dezvoltare personală, autocunoaştere
  Lector: Prof. Univ. Dr. Lavinia Hogea
 • De la limbajulu trupului la arta de a citi gândurile– despre emoţii şi exprimarea lor nonverbală
  Lector: Prof. Univ. Dr. Lavinia Hogea
 • La ce eşti dispus să renunţi ca să fii fericit– psihosomatică
  Lector: S.L. Dr. Teodora Anghel
 • Constrieşte-ţi obiceiuri sănătoase –dezvoltare personală, autocunoaştere
  Lector: S.L. Dr. Lavinia Melania Bratu
Centrul de Neuropsihologie și Medicină Comportamentală (NeuroPsyMed)

Director centru: Prof. Univ. Dr. Lavinia Hogea

Centrul este afiliat Disciplinei de Psihologie, UMFVBT.

Misiunea este de a stimula și promova excelența în cercetare, precum și de a oferi o posibilitate de dezvoltare profesională și academică studenților interesați de științele cognitive și medicină comportamentală.

Studenții, în cadrul acestui centru, au posibilitatea să-și desfășoare activitatea de predare-învățare dar și de cercetare. Aceasta ar ajuta la integrarea mai bună a cunoștințelor teoretice cu abilitățile practice din psihologia medicală, psihologia cognitivă, psihopatologie și științele comportamentului.

Centrul va asigura accesul studenților la modalități aplicative de investigare a realităților psihologice asociate problematicilor medicale de interes și va oferi totodată posibilitatea de a introduce metode alternative de formare și exersare a competențelor specifice pentru studenți.

Galerie foto